Οι θρυλικοί Bauhaus την Τετάρτη 8 Ιουνίου στο Release Athens

40 κεράκια Bauhaus με... χρόνο-καθυστέρηση στο Release Athens

Οι θρυλικοί Bauhaus την Τετάρτη 8 Ιουνίου στο Release Athens

Η συναυλιακή φουρνιά του 2018 έληξε με έναν μαθηματικό γρίφο: θα ήταν ένα πλήρες ρόστερ των Bauhaus διπλά ικανοποιητικό, δεδομένου ότι η συναυλία των 2/4 της μπάντας (του frontman Peter Murphy και του μπασίστα David J), τον Δεκέμβρη εκείνης της χρονιάς, έφτασε μόνο το ήμισυ της παλιάς τους δόξας; Το ερώτημα θα παρέμενε σε θεωρητικό επίπεδο, αφού οι γκοθ πιονέροι βρίσκονταν από το 2008 για ακόμη μία φορά στα μαχαίρια, αν δεν τους έφερνε ξανά κοντά η συνειδητοποίηση πως το σχήμα που έφτιαξαν το 1978 σαραντάρισε. Και να που, ένα χρόνο αργότερα, ανακοινωνόταν μια εορταστική περιοδεία όπου η τετράδα επανενώθηκε. Θα έπρεπε να περάσουν όμως ακόμα δύο χρόνια ώσπου να καταφέρουμε να δούμε τους προαναφερθέντες πλάι στους Daniel Ash (κιθάρα, σαξόφωνο) και Kevin Haskins (ντραμς), αφού η πανδημία έβαλε για τα καλά φρένο στη διοργάνωση του Release Athens.

Χωρίς περαιτέρω συστάσεις, λοιπόν, θα τους υποδεχτούμε στην Πλατεία Νερού την Τετάρτη 8 Ιουνίου, όπου θα σηκώσουν περήφανα την αυλαία του φεστιβάλ, ύστερα από δύο καλοκαίρια συναυλιακής ξεραΐλας. Και τι καλύτερο για να μας δροσίσει από την πάντα ψυχρή και εξίσου γοητευτική παρουσία του αγέρωχου "David Bowie της goth", aka Peter Murphy, ο οποίος με τη βαθιά, στεντόρεια φωνή του καλεί τις νυχτερίδες να ξεμυτίσουν από τις σπηλιές τους; Το μυστηριακό μπάσο του David J προκαλεί ανατριχίλες σε κάθε νέα εκτέλεση του εμβληματικού "Bela Lugosi’s Dead", οι κοφτοί κιθαρισμοί του Ash δημιουργούν αληθινά πάθη κατά το "Passion Of Lovers" και τα τύμπανα του Haskins ισορροπούν επάξια ανάμεσα σε νταρκίλα και φανκ στο "Kick in the Eye".

Όσο για το ζέσταμα που θα προηγηθεί (αχρείαστο από άποψη θερμοκρασίας, εντελώς ταιριαστό από πλευράς φεστιβαλικής συγκίνησης), η βραδιά θα ξεκινήσει με τους ευαίσθητους και πολύ ενδιαφέροντες Αθηναίους Youth Valley, που πατάνε σταθερά στα παπούτσια 80s και 90s γιγάντων, όπως οι Cure και οι My Bloody Valentine. Ακολουθεί το dark wave ντουέτο των Αντώνη Κωνσταντάρα και Valisia Odell, υπό την ταμπέλα των Strawberry Pills, οι οποίοι θα δώσουν τη σκυτάλη στους Βέλγους και πολυαγαπημένους στην Ελλάδα dEUS. Τέλος, ένας ικανός λόγος για να βρεθούμε στην Πλατεία Νερού, ανεξαρτήτως Bauhaus, είναι η εμφάνιση των διαχρονικών όσο και επιδραστικών Jesus and Mary Chain.

Πηγή: athinorama.gr