Επιστροφή μετά από 40 χρόνια των Abba

Τα μέλη των ABBA, ενός από τα μεγαθήρια της ποπ μουσικής, βγήκαν και πάλι μαζί στη σκηνή, με τα κλασικά χτενίσματα της δεκαετίας του ’70 να πρωτοστατούν, για να παίξουν στην πρώτη τους συναυλία μετά από 40 χρόνια.

Επιστροφή μετά από 40 χρόνια των  Abba

Η τραγουδίστρια Anni-Frid Lyngstad στριφογύρισε τα χέρια της προς τον ουρανό, αποκαλύπτοντας μια τεράστια τέντα διακοσμημένη με χρυσά και κόκκινα φτερά. Ο Benny Andersson χαμογελούσε σαν να μην μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν ξανά στη σκηνή. Ο Bjorn Ulvaeus, ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, επικεντρώθηκε στο όργανό του. Η Agnetha Faltskog με τη σειρά της απογείωσε το τραγούδι στο ρεφρέν.

Μία λεπτομέρεια όμως έκανε τη διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες συναυλίες τους: Τα μέλη των ABBA στη σκηνή δεν ήταν αληθινά. Ήταν οι ψηφιακές αναδημιουργίες που έγιναν για να μοιάζουν με το γκρουπ στην ακμή τους, το 1979.


Οι πραγματικοί ABBA, τα μέλη του οποίου είναι όλα τουλάχιστον 72 ετών, παρακολουθούσαν από την κερκίδα τα… «Abba-tars» τους!

Η συναυλία της Πέμπτης ήταν η παγκόσμια πρεμιέρα του Abba Voyage, μιας θεαματικής παράστασης διάρκειας 90 λεπτών που ξεκίνησε στο Λονδίνο επτά φορές την εβδομάδα τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο, με δυνατότητα παράτασης μέχρι τον Απρίλιο του 2026.

Κατά τη διάρκεια του σόου, τα ψηφιακά avatar ερμήνευσαν ένα σύνολο επιτυχιών με τη βοήθεια μιας ζωντανής μπάντας και μια σειρά από φώτα, λέιζερ και ειδικά εφέ.