Πέθανε ο Alan White, ντράμερ των Yes

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο θρυλικός ντράμερ των Yes, Alan White. Η ανακοίνωση του συγκροτήματος. 

Πέθανε ο Alan White, ντράμερ των Yes

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Alan White, ο οποίος και υπήρξε επί χρόνια drummer των Yes. Η είδηση έγινε γνωστή από ανάρτηση της οικογένειάς του στο Facebook, η οποία και ενημέρωσε το κοινό ότι ο White πέθανε έπειτα από μια σύντομη ασθένεια.

Ο White υπήρξε μέλος των Yes από το 1972, όταν και αντικατέστησε τον Bill Bruford. Το ντεμπούτο του δισκογραφικά έγινε στον πέμπτο δίσκο του συγκροτήματος, Close To The Edge, με τον ίδιο να συμμετέχει τελικά σε 40 studio albums τους. Το πιο πρόσφατο, με τίτλο The Quest, κυκλοφόρησε το 2021.

Σε σχετική του ανακοίνωση, το συγκρότημα έγραψε: «Είναι με μεγάλη θλίψη που οι YES ανακοινώνουμε ότι ο Alan White, ο αγαπητός μας drummer και φίλος 50 ετών, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών, έπειτα από μια σύντομη ασθένεια. Τα νέα μας έχουν σοκάρει και κλονίσει ολόκληρη την οικογένεια των YES. Ο Alan ανυπομονούσε για την επερχόμενη περιοδεία μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, για τον εορτασμό της 50ης επετείου του στους YES και του iconic Close To The Edge album τους, όπου το ταξίδι του Alan με τους YES ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1972. Πρόσφατα γιόρτασε την 40η επέτειο του γάμου του με την αγαπημένη σύζυγό του, Gigi. Ο Alan πέθανε ήρεμος στο σπίτι του»