Η Emma Shapplin στο «Θέατρο Γης»

Η Emma Shapplin έρχεται  αρχές Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης  σε μια παράσταση με δυνατές ερμηνείες

Η Emma Shapplin στο «Θέατρο Γης»


Στην Ελλάδα το κοινό λατρεύει την Emma Shapplin και το απέδειξε δημιουργώντας το αδιαχώρητο στις συναυλίες της το 2019 και το 2021. Η παρουσία της στο «Θέατρο Γης» τον πρώτο λόγο θα έχει το συναίσθημα: «Εκτιμώ πολύ την έκφραση του συναισθήματος μέσα από την τέχνη. Αν καταργήσουμε το συναίσθημα, τότε τι θα έχουμε να πούμε ως καλλιτέχνες; Η τέχνη γεννιέται από το συναίσθημα και η φωνή μας αντανακλά απόλυτα την προσωπικότητά μας… είναι ένα όργανο το οποίο συνδέεται με όλο μας το σώμα», σημειώνει η Γαλλίδα σταρ.

Ρομαντική, μυστηριώδης και φλογερή, η Emma Shapplin συνδυάζει στις συναυλίες της την ένταση και τη συναισθηματική φόρτιση της όπερας με τον αισθησιασμό και την αμεσότητα της ποπ μουσικής. Με φωνή που αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη ότι η μουσική δεν εντάσσεται σε κατηγορίες ούτε χρειάζεται ετικέτες, η Emma έκανε την πρώτη τεράστια επιτυχία της με το «Spente le stelle» από το πρώτο της άλμπουμ το 1997, «Carmine Meo», που ξεπέρασε τα 1.500.000 αντίτυπα σε πωλήσεις. Έκτοτε, η Emma Shapplin μεσουρανεί, μοναδική στο είδος της, στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.


«Το πρώτο μου άλμπουμ, «Carmine Meo» (“Η μελωδία μου”) γεννήθηκε από το πάθος μου για την ιταλική όπερα, από τον Γκαετάνο Ντονιτσέττι ως τον Βιντσέντζο Μπελλίνι... Δεν θα έλεγα ότι μου ταιριάζει ο χαρακτηρισμός ντίβα της όπερας, αλλά ούτε και ποπ τραγουδίστρια. Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες», δηλώνει η ίδια από την αρχή της εκπληκτικής καριέρας της. Τη μεγάλη της επιτυχία ακολούθησαν τέσσερα ακόμη άκρως επιτυχημένα προσωπικά άλμπουμ («Etterna», «Macadam Flower», «Dust of a Dandy», «Venere»), με τραγούδια που θα απολαύσουμε στο θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.