Πέθανε ο Άντι Φλέτσερ, ιδρυτικό μέλος των Depeche Mode (vid)

Θλίψη στον κόσμο της μουσικής - Πέθανε ο Άντι Φλέτσερ, ιδρυτικό μέλος των Depeche Mode

Πέθανε ο Άντι Φλέτσερ, ιδρυτικό μέλος των Depeche Mode (vid)

Πέθανε ο Άντι Φλέτσερ, ιδρυτικό μέλος των Depeche Mode. Την ανακοίνωση για τον «Fletch», όπως ήταν γνωστός, έκανε το ίδιο το συγκρότημα, με τα μέλη του συγκροτήματος να τονίζουν ότι είναι σοκαρισμένοι και γεμάτοι θλίψη.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Φλέτσερ είχε μια «χρυσή» καρδιά, ήταν πάντα έτοιμος να παρέχει υποστήριξη στον καθένα, ενώ ήταν εκεί για μια ζωηρή συζήτηση, γέλια ή μια κρύα μπίρα.

Η σχετική ανάρτηση στο Twitter

Ο Άγγλος μουσικός είχε γεννηθεί το 1961, έπαιζε πλήκτρα και ήταν από αυτούς που είχαν ιδρύσει το γνωστό συγκρότημα ηλεκτρονικής ροκ μουσικής.

Ο Φλέτσερ σχημάτισε το βρετανικό συγκρότημα στο Μπάσιλντον στα τέλη της δεκαετίας του 1970 μαζί με τον Martin Gore και τον Vince Clarke, και με τη προσθήκη του τραγουδιστή Dave Gahan το γκρουπ συνέχισε να σημειώνει επιτυχίες στα chart, όπως το New Life και το Just Can’t Get Enough.

Με την αποχώρηση του Clarke, ο οποίος δημιούργησε τους Yazoo και στη συνέχεια τους Erasure, ο Gore έγινε ο επικεφαλής τραγουδοποιός και το συγκρότημα γνώρισε τεράστια διεθνή επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90 με τραγούδια όπως τα Personal Jesus, Enjoy The Silence και I Feel You.