Jazzét Music Hall - ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΛΟΓΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΪΟΥ 2022, 21:00  ο Νίκος Χατζηελευθερίου στο Jazzét Music Hall

Jazzét Music Hall - ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΛΟΓΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022, στις 21.00 στο στο Jazzét Music Hall

Ο ποιητικός λόγος συναντά το τραγούδι, σε ένα μουσικό ταξίδι με την αύρα της Μεσογείου και την υπογραφή του κιθαρίστα και συνθέτη Νίκου Χατζηελευθερίου, την Δευτέρα 23 Μαΐου στο Jazzet Music Ηall.

Με τη σύμπραξη των Χριστίνα Πουπάλου και Δημήτρη Βουτσά (φωνή), Σωκράτη Σταθουλόπουλου (βιολί), Όσβαλντ Αμιράλη (κοντραμπάσο) και Χριστίνας Πολυκρέτη (κιθάρα), ο Νίκος Χατζηελευθερίου παρουσιάζει έργα του για 2 φωνές και μικρό ορχηστρικό σύνολο, τους 4 κύκλους τραγουδιών σε ποίηση Gustavo Adolfo Bécquer, Federico García Lorca, Fernando Pessoa, Περουλή Σακελλαρίδη.

Ο Νίκος Χατζηελευθερίου, πέρα από την καλλιτεχνική δραστηριότητά του ως κιθαρίστας, έχει συνθέσει αξιοσημείωτο αριθμό έργων. Η συνθετική του δημιουργία σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τον λόγο, ποιητικό, θεατρικό, στιχουργικό.

Είναι η πρώτη συναυλία με έργα δικά του, μετά από περίπου 35 χρόνια ως μουσικός-εκτελεστής. Λάτρης της μουσικής δωματίου, πιστεύει ότι «η μελοποίηση δεν είναι παρά ένας ακόμη τρόπος να διαβάσεις ένα ποίημα».

Σπούδασε κιθάρα με τον Βαγγέλη Μπουντούνη στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, Ανώτερα Θεωρητικά και σύνθεση με τον Διαμαντή Διαμαντόπουλο στο Ωδείο Atheneaum. Έχει στο ενεργητικό του πλήθος εμφανίσεων, κυρίως με σύνολα μουσικής δωματίου, συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές ηχογραφήσεις, δισκογραφία και εκδόσεις. Έχει συνθέσει και παρουσιάσει μουσική για κιθάρα, μουσικά σύνολα, κύκλους τραγουδιών σε ποίηση Κ. Π. Καβάφη, Φ. Πεσσόα, Γ. Α. Μπέκερ (CD «Vertigo», ekfrassis productions), καθώς και για θεατρικές παραστάσεις.

Από το 2005 έχει ιδρύσει και διευθύνει το μουσικό σύνολο Guitarte Ensemble, με το οποίο έχει παρουσιάσει σειρά πρωτότυπων σύγχρονων έργων και μεταγραφών από διάφορα στυλ και εποχές της μουσικής (CD «Traces» και «4 Concerti grossi…a preparar l’avvenire»).

Τραγουδούν:

Χριστίνα Πουπάλου

Δημήτρης Βουτσάς

Ορχηστρικό σύνολο:

Σωκράτης Σταθουλόπουλος (βιολί)

Όσβαλντ Αμιράλης (κοντραμπάσο)

Χριστίνα Πολυκρέτη, Νίκος Χατζηελευθερίου (κιθάρα)

ΣΥΝΔΡΟΜΗ 12€ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 10€ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΩΔΕΙΩΝ 8€ ΧΟΡΗΓΟΙ: MUSIC CENTER ATHENS–ARTEGA- HAPPYAD ADVERTISING - ELEGANT ASYMMETRY GABRIEL DRUMS

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: 731, 845, 892, Α15 ΜΕΤΡΟ: Μ3 ΣΤΑΣΗ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ (15΄με τα πόδια)

__________________________________________________________________

Jazzét - ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 99, ΧΑΪΔΑΡΙ, 12461, 210 5815626 www.musicenterathens.com / info@musicenterathens.com