Eurovision 2022: Αυτό είναι το συγκλονιστικό βίντεο κλιπ του «Stefania» (vid)

Κυκλοφόρησε το συγκλονιστικό βίντεο κλιπ του «Stefania» με το οποίο η Ουκρανία κέρδισε την Eurovision 

Eurovision 2022: Αυτό είναι το συγκλονιστικό βίντεο κλιπ του «Stefania» (vid)

Λίγες ώρες μετά τη νίκη τους στην Eurovision, κυκλοφόρησε το βίντεο κλιπ του «Stefania» με το οποίο οι Kalush Orchestra κέρδισαν τον διαγωνισμό. Καθυστέρησαν να το ανεβάσουν, όπως είπαν, για να μην κατηγορηθούν πως πολιτικοποίησαν τον διαγωνισμό.

Στο βίντεο, γυναίκες στρατιώτες σώζουν παιδιά μέσα από τα χαλάσματα των μαρτυρικών πόλεων στην Ουκρανία. Τα μεταφέρουν από τις βομβαρδισμένες πόλεις, στους δικούς τους. Στην ασφάλεια της αγκαλιάς των μανάδων, των παππούδων, μακριά από τον πόλεμο.

Το βίντεο κλείνει με ένα μικρό κορίτσι που κρατά στα χέρια του μια μολότοφ (σ.σ. στην αρχή του πολέμου οι βόμβες μολότοφ ήταν το μόνο όπλο των Ουκρανών και τις έφτιαχναν παντού).

Και κλείνει με ένα μήνυμα: «Αφιερωμένο στον γενναίο λαό της Ουκρανίας, στις μητέρες που προστατεύουν τα παιδιά τους, σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Σε κάθε άνδρα, γυναίκα, αθώο παιδί. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πολλά πρόσωπα αλλά είναι το πρόσωπο της μητέρας μας που κρατάει τις καρδιές μας ζωντανές στις πιο σκοτεινές στιγμές».

Έτοιμοι να επιστρέψουν για να πολεμήσουν

Οι Kalush Orchestra πρέπει να επιστρέψουν αύριο Δευτέρα στην Ουκρανία γιατί είχαν πάρει ειδική άδεια για να φύγουν από τη χώρα, όπου ισχύει ακόμη η επιστράτευση και κανείς άνδρας 18 έως 60 ετών δεν επιτρέπεται να φύγει. Και για να επιστρέψουν, θα πρέπει να μετακινηθούν με… κάθε μέσο και να ακολουθήσουν πολύπλοκη διαδρομή.

Κι αν χρειαστεί, όπως είπαν μετά τη νίκη τους, θα πάρουν τα όπλα για να πολεμήσουν. «Είναι δύσκολο να πω τι ακριβώς θα κάνω, γιατί είναι η πρώτη φορά που κερδίζω στην Eurovision, αλλά όπως κάθε Ουκρανός είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε μέχρι τέλους» δήλωσε ο τραγουδιστής, για τη μητέρα του οποίου γράφτηκε, πριν από τον πόλεμο, το τραγούδι, που δεν άργησε να γίνει ύμνος για την Ουκρανία.