Ο θρυλικός τρομπετίστας Erik Truffaz στη σκηνή του Half Note

Τέσσερις βραδιές με τον πολυαγαπημένο μουσικό Erik Truffaz και τους Sig και Artis Orubs, οι οποίοι παρουσιάζονται ως το μουσικό σχήμα «Elegia Session».

Ο θρυλικός τρομπετίστας Erik Truffaz στη σκηνή του Half Note

Είναι βέβαιο ότι η μουσική σύνορα δεν γνωρίζει και για την τζαζ, αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο. Ο κορυφαίος τρομπετίστας Erik Truffaz έχει κάνει πράξη σε όλη του την πορεία, ακριβώς αυτή την οπτική. Μαζί μ’ έναν περιπλανώμενο μποέμ κι εξαιρετικό μουσικό, συνθέτη και σκηνοθέτη κινηματογράφου τον Sig (Siegfried) αλλά και τον απαράμιλλο ντράμερ Artis Orubs έφτιαξαν έναν πρωτότυπο αλλά υπέροχο μουσικό καμβά με τίτλο "Elegia Session". Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους απολαύσει για τέσσερις βραδιές στη σκηνή του Half Note, από 29/4 έως 02/5.

Ο εμβληματικός μουσικός Erik Truffaz γεννήθηκε το 1960 στην Γενεύη κι από μικρός μυήθηκε στη μουσική απ’ τον σαξοφωνίστα πατέρα του. Η ζωή του όμως πραγματικά άλλαξε ριζικά όταν άκουσε το "Kind of Blue" του Miles Davis. Η έμπνευση που του προξένησε ο Miles, τον οδήγησε στο Concervatoire της Γενεύης και μετέπειτα ο καλλιτέχνης έγινε μέλος της Ορχήστρας "L‘Orchestre de Suisse Romande". Η πρώτη μπάντα που έφτιαξε ο Truffaz λεγόταν Orange κι έπαιζε συνθέσεις δικές του με τζαζ fusion προσέγγιση. Η μπάντα αυτή κατενθουσίασε το κοινό και η επιτροπή Jury du Concours National de la Defense του απένειμε το 1991 ειδικό βραβείο για την τζαζ στη χώρα. Το Φεστιβάλ τζαζ του Montreaux τον παρουσιάζει την ίδια χρονιά για πρώτη φορά και από τότε ο μουσικός ξεκινά μια επιτυχημένη καριέρα με περιοδείες σ’ όλο τον κόσμο.

Ο ευρηματικός καλλιτέχνης μετά το δεύτερο άλμπουμ του, επεκτείνει την δραστηριότητά του πολύ πέρα από τις συναυλίες. Δημιουργεί μουσική για θέατρο, κινηματογράφο, μπαλέτο, κάνει συμφωνική μουσική αλλά παράγει και μεγάλη δόση ηλεκτρονικής μουσικής. Το ύφος πλέον ξεφεύγει από την καθαρή τζαζ και ακουμπά μουσικές όπως ινδική, Sufi, αφρικανική, ροκ και hip hop με ηλεκτρονική χροιά. Με περισσότερα από 21 προσωπικά άλμπουμ και δεκάδες συνεργασίες ο Erik Truffaz συνεργάζεται με όλο το φάσμα των μουσικών ανά τον κόσμο κι έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κουλτούρα.

Εκτός από ένας πολύ ταλαντούχος μουσικός και συνθέτης, ο πολυπράγμων Παριζιάνος Siegfried Debrebant (Sig) εξελίχθηκε κι έλαμψε σαν σκηνοθέτης κινηματογράφου, κινηματογραφιστής και φωτογράφος. Ως μουσικός παίζει και συνθέτει στο πιάνο και το τσέλο, παίζει πλήκτρα και κρουστά ενώ χρησιμοποιεί άρτια τις λούπες και τα ηλεκτρονικά. Έχει γράψει και μουσική για δικές του ταινίες και ντοκιμαντέρ, κάποιες από τις οποίες μάλιστα, έχουν βραβευτεί.

Οι Sig και Truffaz από την αρχή για το συγκεκριμένο project είχαν πλάι τους έναν τρομερό ντράμερ, τον Λετονό Artis Orubs. Ένα αυθεντικό ταλέντο του ρυθμού που δημιούργησε ένα τεράστιο βιογραφικό κι έκανε μεγάλη αίσθηση όπου κι αν εμφανίστηκε, με μπάντες της τζαζ αλλά και του ροκ ή του funk.

Ώρες έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο 10 μ.μ., Κυριακή & Δευτέρα 9.30 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων:

A’ Ζώνη σε τραπέζι 30€

Β’ Ζώνη σε τραπέζι 25€

BAR ΟΡΘΙΩΝ 20€

*Τη Δευτέρα ισχύει έκπτωσή -5€ από την αρχική τιμή για φοιτητές και ανέργους.

Περισσότερες πληροφορίες: www.halfnote.gr και 2109213310

πηγή: athinorama.gr