«Αfter 8 – Jazz Sextet» στο 'Ιδρυμα Θεοχαράκη

Latin και της blues μουσικής, από το χθες στο σήμερα. Ένα ποικίλο πρόγραμμα με στοιχεία προσαρμοσμένα ενορχηστρωτικά για jazz sextet. Μια μουσική συνάντηση των John Coltrane, Louis Armstrong, Duke Ellington, Dizzy Gillespie, Art Blakey, Paquito D’Rivera, Chucho Valdes και πολλών άλλων.

«Αfter 8 – Jazz Sextet»  στο 'Ιδρυμα Θεοχαράκη

Το μουσικό σύνολο “after 8 – Jazz Sextet” δημιουργήθηκε το 2014. Οι θεματικές συναυλίες του συνόλου περιέχουν συνθέσεις από όλη την μουσική ιστορία και πορεία της jazz, εμπεριέχοντας βιογραφικά στοιχεία, τρόπους μουσικής γραφής και ύφους, καθώς και αναφορές στις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν ανά εποχή και τις επιρροές τους στην μουσική έκφραση. Σκοπός είναι η αναζήτηση του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στην κλασική και τη λαϊκή μουσική ανά τον κόσμο με άξονα τον άνθρωπο, ο οποίος δημιούργησε μουσικά σύνολα που λειτουργούσαν σαν εργαστήρια μουσικών ιδεών και τάσεων.

Μοναδική του μέριμνα, η εξέλιξη της μουσικής και η έκφρασή της. Μέχρι σήμερα το μουσικό σύνολο έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, φουαγιέ ΜΜΑ, Νομισματικό Μουσείο, Βυζαντινό Μουσείο, Πολεμικό Μουσείο, Τεχνόπολις.

Έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές για το “tribute to Duke”, ένα μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Duke Ellington καθώς και για την τελευταία τους θεματική συναυλία που είχε σαν τίτλο ‘’from Cuba to the world’’, ένα αφιέρωμα στην γέννηση της latin μουσικής. Οι ενορχηστρώσεις του συνόλου βασίζονται στο ύφος της εποχής που γράφτηκαν προσαρμόζοντας τα πολυπληθή οργανικά μέρη μιας Big Band σε ένα ακουστικό Jazz Sextet.

Το μουσικό σύνολο “after 8 – Jazz Sextet” αποτελείται από έξι μουσικούς που ο καθένας ξεχωριστά, ασχολείται εκτός της Jazz και με άλλα είδη μουσικής, είτε σαν μέλη μουσικών συνόλων, είτε σαν ενορχηστρωτές και συνθέτες:

Κώστας Κεφαλάς, τρομπέτα
Γιάννης Καΐκης, τρομπόνι
Γιώργος Κωνσταντάκης, τενόρο σαξόφωνο
Νικόλας Αθανασιάδης, τύμπανα
Ιωάννης Χατζηιωάννου, μπάσο
Κωνσταντίνος Ζώτος, πιάνο

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

‘Ωρα: 20:30

Café Merlin