Η Δήμητρα Γαλάνη στο Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη

Η Δήμητρα Γαλάνη στο πλαίσιο των καλοκαιρινών της συναυλιών επισκέφτεται τη Σαντορίνη για μία εμφάνιση στο Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη, την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018.

Η Δήμητρα Γαλάνη στο Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη συναντά αυτό το καλοκαίρι σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα δύο από τους καλύτερους μουσικούς της νέας γενιάς της ελληνικής μουσικής σκηνής. Τον Θωμά Κωνσταντίνου, μεγάλο δεξιοτέχνη στο ούτι και στα παραδοσιακά όργανα και τον εξαιρετικό πιανίστα της τζαζ Σπύρο Μάνεση.

Και οι τρεις μαζί φτιάχνουν μια παράσταση – αγκαλιά, με τραγούδια που έχουν επιρροές από Ανατολή και Δύση. Δύο αντιπροσωπευτικά όργανα εκπροσωπούν την κάθε «Σχολή». Το ούτι και το πιάνο. Και στη μέση, ως συνδετικός κρίκος, η χαρισματική φωνή της Δήμητρας Γαλάνη. Μιας ερμηνεύτριας που χρόνια τώρα συνειδητά, ισορροπεί με τη φωνή της ανάμεσα σε δυο πολιτισμούς, με σεβασμό στη μνήμη, εμπιστοσύνη στο ταλέντο των νέων και αίσθηση του μέτρου.

Η συγκεκριμένη παράσταση «γεφυρώνει» τις αντιθέσεις αυτών των δύο μουσικών κόσμων που αν και δείχνουν να είναι σε απόσταση, στην πραγματικότητα ήταν πάντα κοντά ανταλλάσσοντας στοιχεία και ιδέες. Οι τρεις καλλιτέχνες αναδεικνύουν αριστοτεχνικά τις διαφορές και τις ομοιότητες, φωτίζοντας το κοινό μονοπάτι πάνω στο οποίο πορεύεται η Τέχνη. Τα τραγούδια που έχουν επιλέξει είναι αγαπημένα τραγούδια μεγάλης αντοχής στον χρόνο τα οποία παρουσιάζουν με έναν διαφορετικό τρόπο. Τραγούδια που αγκαλιάζουν το κοινό…

Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2018 στη Σαντορίνη

Ημερομηνία:

17/08/2018

Ώρα: 21.00

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

http://gyzimegaron.gr

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox