Eurovision 2022: Αυτά είναι τα τραγούδια της Ελλάδας και της Κύπρου! (vids)

Παρουσιάστηκαν τα τραγούδια της Ελλάδας και της Κύπρου για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision 

Eurovision 2022: Αυτά είναι τα τραγούδια της Ελλάδας και της Κύπρου! (vids)

Μια αληθινή ιστορία αγάπης που έζησε, έγραψε και ερμηνεύει η Αμάντα Γεωργιάδη διηγείται το video clip του τραγουδιού «Die together», που βγήκε πρώτη φορά στον αέρα την Πέμπτη 10 Μαρτίου, αποκλειστικά από το Στούντιο 4 της ΕΡΤ1 και είναι πλέον διαθέσιμο στο ΕRTFLIX.

Με φόντο το μοναδικό τοπίο της ακριτικής Σύμης, όπου έγιναν τα γυρίσματα της ελληνικής συμμετοχής για την Eurovision 2022, ο σκηνοθέτης Κώστας Καρύδας επέλεξε να μη δημιουργήσει μια συνηθισμένη πλοκή που έχουν συνήθως αντίστοιχα video clip, αλλά να εστιάσει με τον φακό του στις τόσο διαφορετικές στιγμές και στα συναισθήματα που κρύβει κάθε σχέση.

Πρωταγωνιστές της ιστορίας μας είναι ένα νεαρό ζευγάρι που επισκέπτεται το νησί στο οποίο γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν. Όμως, αυτή τη φορά όλα είναι διαφορετικά. Τα χαμόγελα και οι ευτυχισμένες στιγμές εναλλάσσονται με την πίκρα, την απογοήτευση και τη ματαίωση που αποτυπώνεται στο βλέμμα όλων μας, όταν συνειδητοποιούμε ότι μια σχέση τελειώνει.

Το σπάνιο, αλλά και τόσο εντυπωσιακό τοπίο της Σύμης, που αποτυπώνεται με εξαιρετικό τρόπο στο video clip, μοιάζει να είναι ο τρίτος χαρακτήρας της ιστορίας.

Χθες παρουσιάστηκε στο ΡΙΚ1 και η συμμετοχή της Κύπρου για τη Eurovision 2022. Η νεαρή τραγουδίστρια Ανδρομάχη Δημητροπούλου θα είναι η φετινή εκπρόσωπος της Κύπρου, με το "Έλα", ένα κομμάτι σε έντονο έθνικ ύφος, το οποίο περιλαμβάνει ελληνικό και αγγλικό στίχο.

Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

Μπορείτε να ακούσετε τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου με την Ανδρομάχη στο επίσημο site της Panik Records πατώντας εδώ!