Live: Ο Saske από το Κατάστημα Κράτησης στη Νιγρίτα Σερρών

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 21:00, ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες ράπερ των τελευταίων ετών, ο Saske έρχεται στο Onassis Channel στο YouTube, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σαρρή.

Live: Ο Saske  από το Κατάστημα Κράτησης στη Νιγρίτα Σερρών

Ο Saske εκπέμπει από το Κατάστημα Κράτησης στη Νιγρίτα Σερρών και μας χαρίζει ένα ξεχωριστό live από έναν απρόσμενο χώρο. Από την Καβάλα στο Miami και από εκεί στην Αθήνα. Ο Saske επαναπροσδιορίζει διαρκώς την ελληνική ραπ σκηνή με κάθε κίνησή του. Απρόσμενα κομμάτια, δυναμικά flows και στίχοι που δεν μπορεί να γράψει, αν πρώτα δεν έχει ζήσει αυτό για το οποίο μιλάει. Κι όλο αυτό, σε απόλυτη αρμονία με τον χώρο που επέλεξε το Ίδρυμα Ωνάση για την κινηματογράφηση αυτή της απρόσμενης συναυλίας, το Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας.

Κανείς, ούτε ο ίδιος ο Saske, δεν μπορεί να ξέρει αν η ζωή του θα είχε εξελιχθεί με ένα τρόπο που θα τον οδηγούσε στη φαντασμαγορία που βιώνει σήμερα ως ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες ράπερ των τελευταίων ετών, αν δεν είχε ζήσει την παιδική του ηλικία στο Miami, όπου ήρθε σε επαφή από πολύ μικρή ηλικία με τον ήχο και την εικονογραφία του αμερικανικού hip-hop. Ένας ράπερ που πειραματίζεται με διαφορά genres, κατάφερε να δοκιμαστεί ακόμη και σε πεδία που δεν θα περίμενε κανείς, όπως έκανε πέρυσι απαγγέλλοντας τέσσερα ποιήματα του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη σε ανάθεση Ιδρύματος Ωνάση με αφορμή την επέτειο γέννησης και θανάτου του ποιητή. Τελικά, ο Saske ορίζει το σήμερα του εγχώριου χιπ-χοπ με τη φόρα κάποιου που έχει το βλέμμα του από τώρα στραμμένο στο αύριο. Ο Saske είναι ήδη εκεί.

Η συναυλία της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Ωνάση, STAGES A/LIVE είναι η πρώτη μουσική εκδήλωση που έχει γίνει στον χώρο του Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας, με σκοπό να δώσει περισσότερο φως στην προσπάθεια ενός καταστήματος κράτησης να απασχολεί διαρκώς και δημιουργικά τους κρατούμενούς του, αλλά και ως μια υπενθύμιση ότι όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.