Dog Eat Dog και Doll Skin live στο Κύτταρο

25 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους EP, οι Dog Eat Dog, επισκέπτονται την Αθήνα για μια επετειακή συναυλία στις 30 Αυγούστου στο Κύτταρο. Μαζί τους οι εξαιρετικές ανερχόμενες Αμερικανίδες punkrockers Doll Skin στην πρώτη τους ever εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους.

Dog Eat Dog και Doll Skin live στο Κύτταρο

Το συγκρότημα σχηματίστηκε στο Bergen County του New Jersey στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ήταν από τα πρώτα που ένωσε το hardcore με το rap και έθεσε τα θεμέλια για τη σκηνή.

Οι Dog Eat Dog, έχουν συνεργαστεί με πολλά μεγάλα ονόματα του χώρου όπως ο Jam-Master Jay των Run-D.M.C., ο RZA των Wu-Tang Clan ακόμα και με τον θρυλικό Ronnie James Dio (Black Sabbath, Rainbow, Dio).

Το 1993 κυκλοφόρησε το πρώτο τους EP με τίτλο “Warrant” (το hard rock συγκρότημα Warrant είχε κυκλοφορήσει ένα χρόνο νωρίτερα το δίσκο “Dog Eat Dog”) και λίγο αργότερα έκαναν την πρώτη τους περιοδεία στην Ευρώπη μαζί με τους Bad Brains, The Goats, 7 Seconds και Big Drill Car. Το 1994 κυκλοφόρησε ο δίσκος “All Boro Kings” στον οποίο εισήγαγαν το σαξόφωνο στη μουσική τους και το οποίο καθόρισε τον ήχο τους.

Στη συνέχεια περιόδευσαν και πάλι στην Ευρώπη, αυτή τη φορά με τους Biohazard, σημειώνοντας πολύ μεγάλη επιτυχία ενώ παράλληλα ο δίσκος έφτασε τις 600.000 πωλήσεις και τα κομμάτια τους παίζονταν συνεχώς στο MTV Europe.

Το 1996, κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος τους με τίτλο “Play Games”, με τον οποίο περιόδευσαν σε όλο τον κόσμο με μπάντες όπως Rage Against The Machine, Sepultura, KISS και Metallica και παίζοντας σε τεράστια festivals όπως του Donington, του Reading, του Rosklide και άλλα. Ακολούθησαν δυο ακόμα δισκογραφικές κυκλοφορίες ενώ από το 2009 περιοδεύουν συνεχώς με το original line-up συμμετέχοντας σε πολύ μεγάλα festivals όπως τα Hellfest, Devilside και Reload.

Μέλη:

John Connor – φωνητικά

Dave Nearbore – μπάσο

Brandon Finley – drums

Roger Haemmerli – κιθάρα

Οι Αμερικανίδες Doll Skin από το Phoenix της Arizona, είναι το πλέον ανερχόμενο all-female pop-punk σχήμα στην άλλη άκρη του Ατλνατικού, ακροβατώντας ηχητικά ανάμεσα στο pop-punk της Avril Lavigne και των Blink-182 και στο μανιασμένο punk’n’roll των Distillers. Ανακαλύφθηκαν το 2013 σε μουσικό διαγωνισμό από τον David Ellefson των Megadeth, ο οποίος και προσφέρθηκε να κάνει την παραγωγή στην πρώτη τους δισκογραφική απόπειρα. Με τον πρώτο τους δίσκο (το εξαιρετικό “Manic Pixie Dream Girl”) πλέον στις αποσκευές περιοδεύουν ασταμάτητα με τεράστιες μπάντες όπως οι Dead Kennedys αλλά και την αφρόκρεμα της Epitaph & Fat Wreck και στην πρώτη τους ever εμφάνιση στην Ελλάδα θα αποδείξουν με την εκρηκτική τους stage performance και τα catchy tunes γεμάτα sing-alongs, γιατί είναι η πρώτη all-female μπάντα εδώ και χρόνια που επιλέχτηκε για το Vans Warped tour 2018.

Μέλη:

Sydney Dolezal – lead vocals, rhythm guitar

Alex Snowden – lead guitar, backing vocals

Nicole Rich – bass, backing vocals

Meghan Herring – drums, backing vocals

Ημερομηνία:

30/08/2018

Ώρα: 20.30

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

https://www.kyttarolive.gr/

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox