Συναυλία-αφιέρωμα Νένας Βενετσάνου, Μαρίας Σουλτάτου από τον Δήμο Αθηναίων

Αρχίζουν οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με συναυλία των Νένας Βενετσάνου και Μαρίας Σουλτάτου

Συναυλία-αφιέρωμα Νένας Βενετσάνου, Μαρίας Σουλτάτου από τον Δήμο Αθηναίων

Έναν κύκλο εκδηλώσεων στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας .

Η αυλαία του αφιερώματος θα ανοίξει την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου με την κοινή συναυλία που θα δώσουν η Νένα Βενετσάνου και η Μαρία Σουλτάτου. Οι δύο σημαντικές ερμηνεύτριες θα προσφέρουν στο κοινό μια συγκινητική μουσική περιπλάνηση μέσα από τραγούδια, αφηγήσεις, ήχους και εικόνες από την Οδύσσεια των Μικρασιατών μουσικών, κατά το μεγάλο ταξίδι τους από τα παράλια της Μικράς Ασίας προς την Νησιωτική και Ηπειρωτική Ελλάδα, όπου έφτασαν ως πρόσφυγες στην δική τους Γη.

Παράλληλα, θα τιμήσουν τους λαϊκούς μουσικούς δημιουργούς και το έργο τους μέσα από κείμενα και μαρτυρίες για τις αντίξοες συνθήκες της ζωής τους που όμως δεν τους εμπόδισαν να συμμετάσχουν καθοριστικά στην αναζωογόνηση της μουσικής τέχνης των Ελλήνων, αλλάζοντας για πάντα το μουσικό τοπίο της χώρας μας.

Κείμενα/Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος: Νένα Βενετσάνου
Μουσική διεύθυνση / ενορχηστρώσεις: Άγγελος Ηλίας