Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης «Μαζί στο Φως»

Στα τέλη Μάρτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μας προσκαλεί σε μία διπλή συναυλία στο... σκοτάδι με τη μαγική μουσική του και την εμπειρία από τον κόσμο της τυφλότητας. 

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης «Μαζί στο Φως»

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μας προσκαλεί να βιώσουμε και ίσως κατανοήσουμε πως είναι να ζεις με τυφλότητα, σε μια συναυλία / εμπειρία, για την υποστήριξη της φιλανθρωπικής ΑΜΚΕ «Διαβάζω για τους Άλλους».

Σε ένα κόσμο που όλο και περισσότερα βασίζονται στην εικόνα, ίσως ξεχνάμε ότι υπάρχουν εκείνοι που μπορούν και «βλέπουν» πέρα από την επιφάνεια, την ουσία των πραγμάτων.

Σε μία καλλιτεχνική κίνηση ευαισθησίας και συμπερίληψης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης τραγουδά για την υποστήριξη του «Διαβάζω για τους Άλλους» στην πρώτη συναυλία στην Ελλάδα… στο σκοτάδι! Μαζί του ο συγγραφέας και τραγουδιστής Θοδωρής Τσάτσος, ο οποίος με τον δικό του μουσικό τρόπο, εισάγει το ακροατήριο στην εμπειρία της ζωής με τυφλότητα.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης αγκάλιασε με θέρμη την πρωτοβουλία της συναυλίας στο σκοτάδι. Έχοντας εκφράσει ανάλογες ευαισθησίες στο παρελθόν, αφού σε συνεργασία με την «Κίνηση Αναπήρων Καλλιτεχνών» έδωσε τις πρώτες καθολικά προσβάσιμες συναυλίες στην Ελλάδα, θέλησε να συμμετάσχει αφιλοκερδώς και σε αυτή την ιδιαίτερη συλλογική προσπάθεια.

Μία πρόσκληση για ενσυναίσθηση και κατανόηση του πως είναι να ζεις με οπτική αναπηρία. Πως είναι να είσαι διαφορετικός. Μια συναυλία από τα Σπουδαία Events στο απόλυτο σκοτάδι, για να βρεθούμε όλοι «Μαζί στο Φως».

Οι δύο συναυλίες έχουν προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Μαρτίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος). Τα εισιτήρια τιμώνται προς 15 ευρώ.