Βασίλης Κουτσονάνος και Matuas Gayer την Παρασκευή στο Half Note

Δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες “φωνές” της τζαζ , o Matyas Gayer και ο Βασίλης Κουτσονάνος θα  συναντηθούν για πρώτη φορά στη σκηνή του “Ηalf Note” στις 4/02/2022.

Βασίλης Κουτσονάνος  και Matuas Gayer την Παρασκευή στο Half Note

Από την μία, ο πολύβραβευµένος Ούγγρος πιανίστας Matyas Gayer που έχει συμμετάσχει στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ του κόσμου κι έχει συνεργαστεί με τους Jesse Davis, GrantStewart, LuisBonilla, Don Menza, Dusko Goykovich, John Fedchock, Stjepko Gut, PeteMcGuinness, κ.ά.

Από την άλλη, ένας κορυφαίος Έλληνας μουσικός, ο κοντραµπασίστας Βασίλης Κουτσονάνος με μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό (κυρίως εκεί) και παρουσία σε εμφανίσεις με ορχήστρες αλλά και με το διεθνές 4 Seasons Quartet του οποίου υπήρξε και ιδρυτικό μέλος. Οι δυο αυτοί σπουδαίοι μουσικοί συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2012, στη Σχολή Καλών Τεχνών του Γκρατς (KunstuniversitätGraz, Αυστρία).

Οι κοινές επιρροές τους και η αγάπη τους τόσο για την παραδοσιακή όσο και τη σύγχρονη αυτοσχεδιαστική µουσική, τους έφερε πολύ γρήγορα σε επαφή. Μαζί έχουν συµµετάσχει σε πολλά project σε όλη την Ευρώπη, ενώ για πρώτη φορά θα παρουσιάσουν πρωτότυπες συνθέσεις, βασισµένες σε εκτεταµένες µελωδικές γραµµές, περιπετειώδεις αυτοσχεδιασµούς πάνω σε µια ανεξάντλητη -τόσο ρυθµικά όσο και αρµονικά- παλέτα.

Οι δύο ξεχωριστοί µουσικοί την προηγουμένη της συναυλίας τους ηχογραφούν το πρώτο τους άλµπουµ ως ντουέτο! Το υλικό αυτής της υπέροχης συνεργασίας, θα απολαύσουμε στο Half Note την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και ώρα 22.00. Η μαγική μουσική…. ξανάρχεται κοντά μας με δύο υπέροχους καλλιτέχνες.

Βασίλης Κουτσονάνος – Κοντραμπάσο

MatyasGayer – Πιάνο

Ιnfo

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες: 210 9213310 – halfnote.gr

Προπώληση: viva.gr

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

Παρασκευή 22:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος 12€