Οι τελευταίες παραστάσεις του Τζίμη Πανούση με τις «Μουσικές Ταξιαρχίες» στο Κύτταρο (vid)

Σαν σήμερα, 13 Ιανουαρίου,  πέθανε ο Τζίμης Πανούσης. Πέρασαν 4 χρόνια, Δείτε αποσπάσματα από τις τελευταίες συναυλίες του στο Κύτταρο με τις "Μουσικές Ταξιαρχίες"

Οι τελευταίες παραστάσεις του Τζίμη Πανούση με τις «Μουσικές Ταξιαρχίες» στο Κύτταρο (vid)

Η πρόσκληση έγραφε το 2016 "Μετά από 30 χρόνια, όταν και παρουσιάσαμε τις παραστάσεις HARDCORE και Computer Show (1983-86) μαζευόμαστε ξανά να το γιορτάσουμε, χωρίς πολλά λόγια, αλλά με πολλά τραγούδια…»

Tότε ο Τζίμης Πανούσης είπε "βρεθήκαμε για να προλάβουμε. Πέθαναν ήδη δύο από τα μέλη μας. Ποιος ξέρει τι μας περιμένει". Την μεθεπόμενη χρονιά πέθανε και ο Τζίμης.

Στη δεκαετία του 1970 σχημάτισε το συγκρότημα Μουσικές Ταξιαρχίες και στη αρχή κυκλοφορούσαν τα τραγούδια τους σε παράνομες κασέτες, γιατί οι στίχοι τους θεωρήθηκαν βλάσφημοι. Έγιναν γνωστοί με τις sold out συναυλαίες στο κλαπ Skylab, στην Πλάκα.

Ανέλαβε τα φωνητικά, τους στίχους και τη μουσική και είχε μαζί τουτους Γιάννη Δρόλαπα (ηλεκτρική κιθάρα), Βαγγέλη Βέκιο (τύμπανα), Δημήτρη Δασκαλοθανάση (μπάσο) και Σπύρο Πάζιο (κιθάρα, synthesizer, έγχορδα), ενώ στη συνέχεια προστέθηκε και ο Βαγγέλης Σβάρνας (σαξόφωνο).

Η πρώτη τους εμφάνιση σε κοινό έγινε το 1977 στο κλαμπ «Αρχιτεκτονική», ενώ η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά είναι ο δίσκος Μουσικές Ταξιαρχίες που κυκλοφόρησε από τη MINOS-EMI το 1982. Νωρίτερα (το 1980) είχε κυκλοφορήσει μία ανεξάρτητη παραγωγή σε κασέτα, το "Disco Tsoutsouni".

Ακολούθησε το 1984 ο δίσκος «Αν η Γιαγιά μου είχε Ρουλεμάν», το επόμενο έτος το Hard Core (ζωντανή ηχογράφηση). Νωρίτερα, το 1983, οι Μουσικές Ταξιαρχίες με το το όνομα «Alamana's Bridge» συμμετέχουν στο δίσκο-συλλογή ελληνικού ροκ «Made in Greece Vol.1», παρά τις αντιρρήσεις της τότε δισκογραφικής τους εταιρείας. Από τον επόμενο δίσκο «Κάγκελα Παντού» (1986) ο Πανούσης αποφάσισε να συνεχίσει μόνος του.