Μυθικό deal για Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο Μπρούς Σπρίνγκστιν πούλησε τα δικαιώματα της μουσικής του στη Sony Music έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Μυθικό deal για Μπρους Σπρίνγκστιν

Τα masters και τα δικαιώματα της μουσικής του πούλησε ο Bruce Springsteen στη Sony Music, σε ένα τεράστιο deal αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το περιοδικό Billboard, η πώληση των δικαιωμάτων θα εξασφαλίσει στην εταιρία το δικαίωμα χρήσης ολόκληρου back catalogue του δημοφιλούς μουσικού, ο οποίος και περιλαμβάνει 20 studio albums, 300 μουσικά κομμάτια, 7 EPs, 23 live δίσκους και πολλά ακόμη.

Ο Springsteen κυκλοφορούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του τους δίσκους του μέσα από τη θυγατρική της Sony Music Entertainment, την Columbia Records, ξεκινώντας με το ντεμπούτο δίσκο του από το 1973, Greetings From Asbury Park, N.J. Το τελευταίο full-length άλμπουμ του, Letter To You, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2020.

Ο Springsteen είχε αποκτήσει τα δικαιώματα της μουσικής του στα late 1980s και τις αρχές των 1990s, ενώ η τωρινή τους πώληση ακολουθεί τα βήματα εξίσου μεγάλων καλλιτεχνών που τον τελευταίο χρόνο προχώρησαν σε αντίστοιχα deals με μεγάλες δισκογραφικές. Μερικοί από αυτούς είναι ο Bob Dylan, η Stevie Nicks και ο Neil Young. Πιο συγκεκριμένα, ο Dylan πούλησε τα δικαιώματα της μουσικής του στη Universal Music Publishing Group για 300 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Young έκανε ένα deal με την Hipgnosis Songs Fund, η οποία αγόρασε το 50% των δικαιωμάτων του για περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Springsteen, ο οποίος έχει κυκλοφορήσει 20 studio albums από το 1973 μέχρι και το 2020, υπολογίζεται σύμφωνα με το Billboard ότι μόνο πέρυσι έβγαλε 15 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: avopolis.gr