Χριστουγεννιάτικες μελωδίες κορυφαίων συνθετών

Αριστουργήματα κορυφαίων συνθετών σε Χριστουγεννιάτικη συναυλία από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα «100 χρόνια Χ.Α.Ν.Θ.»

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες κορυφαίων συνθετών

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα ‘100 χρόνια Χ.Α.Ν.Θ.’ με μία Χριστουγεννιάτικη συναυλία γεμάτη από αριστουργήματα κορυφαίων συνθετών της φημισμένης ρωσικής σχολής.

Σολίστ της βραδιάς ο βιρτουόζος Γερμανός τσελίστας Maximilian Hornung, ένας καλλιτέχνης με σπουδαία διεθνή καριέρα και δισκογραφική παρουσία. Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει η Ζωή Τσόκανου. Συμμετέχει η Νεανική Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου, σε διδασκαλία Μαρίας Έμμας Μελιγκοπούλου.

Το πρόγραμμα συνδυάζει γνωστές μελωδίες από τον ‘Καρυοθραύστη’ και διάσημες όπερες, όπως ‘Η Παραμονή των Χριστουγέννων’, ‘Ευγένιος Ονέγκιν’ και ‘Πρίγκιπας Ίγκορ’, με ρωσικούς χορούς και ουκρανικά κάλαντα, ενώ ο Maximilian Hornung ερμηνεύει το σημαντικότερο έργο για τσέλο του Τσαϊκόφσκι, τις ‘Παραλλαγές πάνω σε ένα θέμα ροκοκό’.

Διεύθυνση ορχήστρας: Ζωή Τσόκανου
Βιολοντσέλο: Maximilian Hornung

Συμμετέχει η Νεανική Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου
Διδασκαλία χορωδίας: Dr. Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 23/12 (21.00) στο Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη.

Εισιτήρια: 25€, 18€, 12€, 8€ (άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, μέλη Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων ΥΠΠΟ)


Προπώληση εισιτηρίων: www.tsso.gr & πληροφορίες εκδοτήρια ΚΟΘ, Λ. Νίκης 73, τηλ. 2310 236990