Πωλήθηκε αντί 625.000 δολαρίων κιθάρα του Έρικ Κλάπτον

Σε πλειστηριασμό αντικειμένων σταρ της ροκ στη Νέα Υόρκη, μία κιθάρα του Έρικ Κλάπτον πωλήθηκε στην υψηλότερη τιμή...

Πωλήθηκε αντί 625.000 δολαρίων κιθάρα του Έρικ Κλάπτον

Συλλεκτική κιθάρα του Έρικ Κλάπτον πωλήθηκε αντί 625.000 δολαρίων στην Νέα Υόρκη, εξασφαλίζοντας την υψηλότερη τιμή ανάμεσα στα αντικείμενα που ανήκαν σε θρύλους της ροκ και βγήκαν σε πλειστηριασμό. Αποφέροντας συνολικά πέντε εκατομμύρια δολάρια, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Julien’s Auctions.

Το ακριβότερο αντικείμενο της δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε στο Hard Rock Café της Νέας Υόρκης και μέσω διαδικτύου, μία ακουστική κιθάρα Martin D-45 που χρησιμοποιήθηκε από τον Κλάπτον το 1970 κατά την πρώτη συναυλία του συγκροτήματός του «Derek and The Dominos».

Πάντως, η τελική τιμή της παραμένει πολύ χαμηλότερη του ρεκόρ που πέτυχε η ημιακουστική κιθάρα με την οποία έπαιξε ο τραγουδιστής των Nirvana, Kurt Cobain στην περίφημη συναυλία MTV Unplugged το 1993 (6 εκατομμύρια δολάρια η πώλησή της το 2020 σε πλειστηριασμό της Julien’s Auction).

Ανάμεσα στις άλλες κιθάρες που πωλήθηκαν ήταν μία Gibson Explorer του 1976, που χρησιμοποιήθηκε από τους U2 (437.500 δολάρια) και μία Fender Stratocaster με την οποία έπαιξε ο David Gilmour των Pink Floyd (200.000 δολάρια).

Στην εκδήλωση πωλήθηκαν περίπου χίλια αντικείμενα που έχουν χρησιμοποιηθεί από Beatles, Guns ‘N’ Roses, Nirvana, Michael Jackson, Amy Winehouse, Whitney Houston, Lady Gaga, Madonna, Elvis Presley, Rolling Stones.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ