O Koρκολής στο Βεάκειο θέατρο τη Δευτέρα (20/9)

Ο Στέφανος Κορκολής, μαζί με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, θα εμφανιστεί το βράδυ της Δευτέρας (20/9) στο Βεάκειο θέατρο του Πειραιά.

O Koρκολής στο Βεάκειο θέατρο τη Δευτέρα (20/9)

Ο Στέφανος Κορκολής, μαζί με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, θα μας «διηγηθεί με Νότες» τις δικές του μουσικές ιστορίες το βράδυ της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο θέατρο του Πειραιά!

Ο Αντώνης Ρέμος τιμά επί σκηνής τις «Μουσικές Ιστορίες» του διεθνούς φήμης συνθέτη καθώς αποτελεί σημαντικό μέρος τους. Λίγοι ίσως ξέρουν πως η «Μουσική τους Ιστορία» ξεκίνησε το 1993 στα πρώτα βήματα του Αντώνη Ρέμου τα οποία ξεκίνησαν με τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Στέφανο Κορκολή στο «Διογένης Παλλάς». Μία συνεργασία τότε, μία δυνατή φιλία σήμερα που ήδη μετρά τριάντα χρόνια!

Η κυκλοφορία του 2008 «100 φορές κομμάτια» που έγραψε ο Στέφανος Κορκολής στον Αντώνη Ρέμο σε στίχους Νίκου Μωραΐτη θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια της σύγχρονης ελληνικής δισκογραφιάς και «Η Στροφή» που κυκλοφόρησε το 2013, σε μουσική δίκη του και στίχους της Ρεβέκκας Ρούσση γνώρισε επίσης πολύ μεγάλη επιτυχία! Ο Στέφανος και ο Αντώνης θα μοιραστούν παρέα τα τραγούδια που έγραψε ο συνθέτης στον αείμνηστο Δημήτρη Μητροπάνο και πολλές άλλες μουσικές εκπλήξεις!

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δυο τους ετοιμάζουν νέα τραγούδια.

Η συγκεκριμένη παράσταση του Στέφανου Κορκολή τα τελευταία δυο χρόνια γνωρίζει τεράστια επιτυχία μετρώντας δεκάδες συναυλίες και μετά από το μεγάλο διάστημα αποχής λόγω της πανδημίας επανέρχεται σε ένα μαγικό βράδυ στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά το βράδυ της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου!

Η εντυπωσιακή Σοφία Μανουσάκη, βασική ερμηνεύτρια της παράστασης μετράει ήδη στο ενεργητικό της δύο διπλούς χρυσούς δίσκους σε έργα Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος δημόσια την αποκάλεσε «αποκάλυψη μεγατόνων». Πρόσφατα κυκλοφόρησε το έργο του Στέφανου Κορκολή σε ποίηση του Κ.Π.Καβάφη. Το συγκεκριμένο διπλό CD έγινε χρυσό σε πωλήσεις, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και έλαβε εξαιρετικές κριτικές. Τέλος η ίδια έχει στο ενεργητικό της πάνω από 200 συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Μ.Μ.Α, Μ.Μ.Θ, Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Ηρώδειο, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ακαδημία Σοπέν - Βαρσοβία, θέατρο Alhambra - Παρίσι, Κολωνία, Όπερα Καΐρου, βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, Βουκουρέστι).

Οι «Μουσικές Ιστορίες» του συνθέτη περιλαμβάνουν τραγούδια που αγάπησε στα εφηβικά και νεανικά του χρόνια, επιλεγμένες συνθέσεις του που ερμήνευσαν μεγάλοι ερμηνευτές όπως «Κι άκουγα την ανάσα σου», «Δεν είσαι εδώ», «Ο άγγελός μου», «Κάθε φορά που με κοιτάζεις», «Σ' έχω ερωτευτεί», «Εκατό φορές κομμάτια», «Θες», «Σβήσε το φεγγάρι», «Κάποιες φορές» και πολλά άλλα, τραγούδια που ερμήνευσε ο ίδιος, (Στους πέντε ανέμους, Σκόνη και θρύψαλα, Με το σημάδι στο σκορπιό, Λατέρνα κ.ά.) όπως και πιανιστικές - ορχηστρικές του συνθέσεις (Sensitivities) και βέβαια τραγούδια μεγάλων δημιουργών που έμειναν για πάντα στην ιστορία (Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Σ. Ξαρχάκου, Μ. Λοΐζου, Μ. Πλέσσα κ.ά.).

Όλα αυτά σε ένα πρόγραμμα που αψηφά τη ροή του χρόνου και όλα μοιάζουν σαν να έγιναν σήμερα!

Μουσικές ιστορίες με έντονο το αυτοσχεδιαστικό στοιχείο, τις απρόσμενες μουσικές εναλλαγές, το κέφι, την ψυχαγωγία και με σκοπό, πάνω από όλα, ακροατές και μουσικοί να γίνουμε ένα!

Συντελεστές

Σοφία Μανουσάκη: τραγούδι

Κωστής Πυρένης: κιθάρες, τραγούδι

Βασίλης Δεφίγγος: σαξόφωνο, φλάουτο, πλήκτρα

Ρολη Γιαμοπούλου: τύμπανα, κρουστά, τραγούδι

Βικτωρ Κουλουμπής: μπάσο

Στέφανος Κορκολής: πιάνο, ενορχηστρώσεις, διασκευές, τραγούδι

Επικοινωνία - Δημόσιες σχέσεις: Βασίλης Λιάτσος

Οργάνωση Παραγωγής: Cricos

Πηγή: ticketservices.gr