Πέθανε ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Βαγγέλης Λιόλιος (vid)

Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Βαγγέλης Λιόλιος πέθανε σε ηλικία 65 ετών.

Πέθανε ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Βαγγέλης Λιόλιος (vid)

Σε ηλικία μόλις 65 ετών πέθανε ο σπουδαίος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Βαγγέλης Λιόλιος.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος γεννήθηκε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης το 1956. Σε μικρή ηλικία άρχισε να μαθαίνει μπουζούκι κάνοντας αργότερα θεωρητικά, μαθήματα στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Σε ηλικία 15 χρονών δουλεύει επαγγελματικά σε μεγάλα μαγαζιά της πόλης ως πρώτο μπουζούκι , και συνοδεύει μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως: Σ. Διονυσίου, Μ.Λίντα, Λ. Διαμάντη, Τ.Βοσκόπουλο, Π.Πάνου, Γ.Ζαμπέτα, Γ .Πάριο, Κ. Γκραίη, Δούκισα, Μ.Μητσιά, Μ.Αγγελόπουλο, Γ.Πουλόπουλο, Γ.Νταλάρα, Χ.Αλεξίου κ.α.

Το 1973 συνοδεύει την Ελένη Βιτάλη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το τραγούδι "Χωρίς δεκάρα" και το 1975 τον Βασίλη Τσιτσάνη στο τραγούδι "Συννεφιασμένη Κυριακή" στη βράβευση του Τσιτσάνη για την προσφορά του στο Ελληνικό τραγούδι.

Το 1982 δημιουργήθηκε μια σπουδαία συνεργασία με τον Νίκο Παπάζογλου, με συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου παίζει και στους δίσκους του "ΧΑΡΑΤΣΙ", "ΜΕΣΩ ΝΕΦΩΝ", "ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΠΑΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΥΡΟΥΔΑ" "ΜΑΪΣΣΑ ΣΕΛΗΝΗ ".

Το 1984 ανοίγει το δικό του στέκι τη "Μουσική Ταβέρνα Λιόλιος" μαζί με τη σύζυγο του τραγουδίστρια Φωτεινή Κοφινά. Απέκτησαν δύο γιους, τον Κωνσταντίνο που παίζει τύμπανα και τον Δημήτρη σολίστ στο μπουζούκι.