Τέσσερα δημοφιλή τραγούδια που γράφτηκαν για γυναίκες

Είναι αλήθεια πως οι γυναίκες έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλες τις μορφές τέχνης και η μουσική δε θα μπορούσε να μην είναι μία από αυτές. Σε κάθε εποχή, γράφονται πάρα πολλά τραγούδια που υμνούν τις γυναίκες μέσα από τους στίχους τους.

Τέσσερα δημοφιλή τραγούδια που γράφτηκαν για γυναίκες

Τις περισσότερες φορές αφορμή είναι ένας χωρισμός, ένας ανεκπλήρωτος έρωτας ή ακόμα και ο απλός θαυμασμός προς το γυναικείο φύλο. Μάλιστα, πολλές φορές έχουν συμμετάσχει σε γνωστούς μουσικούς διαγωνισμούς, όπως η Eurovision και έχουν αποτελέσει αντικείμενο στοιχημάτων σε πολλές δημοφιλείς ιστοσελίδες με online αθλητικό στοίχημα που κατά καιρούς προσθέτουν νέα αντικείμενα στη θεματολογία τους. Ας δούμε ορισμένα από αυτά τα τραγούδια.

1. Layla – EricClapton

Όλοι μας έχουμε σιγοτραγουδήσει τους στίχους αυτής της μεγάλης ροκ ερωτικής επιτυχίας. Αυτό το τραγούδι γράφτηκε το 1971 και αποτελεί την εξιστόρηση μιας ιστορίας αγάπης. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται σε έναν άνδρα που αγάπησε παράφορα μια γυναίκα που όμως δεν ήταν διαθέσιμη. Η γυναίκα της ιστορίας δεν είναι άλλη από την PattieBoyd, μια πανέμορφη γυναίκα και τότε σύζυγος του GeorgeHarrison από τους Beatles με τον οποίο ο Clapton είχε φιλικές σχέσεις – εξ ‘ου και ο ανεκπλήρωτος έρωτας που περιγράφει το τραγούδι.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Boyd το 1974 χώρισε από τον Harrison και παντρεύτηκε τον Clapton, αν και ο γάμος τους διαλύθηκε μερικά χρόνια αργότερα.

2. Sweet child of mine – Guns n’Roses

Ένα άλλο πολύ γνωστό τραγούδι από τη διεθνή μουσική σκηνή είναι το «Sweetchildofmine». Το τραγούδι αυτό γράφτηκε το 1987 από τον AxlRose των Gunsn’ Roses για την ErinEverly που τότε ήταν η κοπέλα του. Στόχος του ήταν να εκφράσει την αγάπη του και σίγουρα το πέτυχε.

Το ζευγάρι στο τέλος παντρεύτηκε, όμως ο γάμος τους δεν είχε ευτυχισμένη κατάληξη, αφού χώρισαν μέσα στο 1991.

3. Photograph – Def Leppard

Η ιστορία αυτού του τραγουδιού είναι λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες καθώς δεν αφορά μια ιστορία αγάπης. Κύριο αντικείμενο έμπνευσης για το τραγούδι αυτό είναι η Μέριλιν Μονρόε. Ο JoeElliott που έγραψε το τραγούδι ήταν 3 ετών όταν πέθανε η γνωστή ηθοποιός. Έμαθε για αυτήν καθώς μεγάλωνε και την ερωτεύτηκε τόσο πολύ που θέλησε να της αφιερώσει ένα τραγούδι. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό μέσα από το βίντεο κλιπ του τραγουδιού, καθώς πρωταγωνίστρια είναι μια ξανθιά καλλονή που μοιάζει αρκετά με την Μονρόε.

4. Billie Jean – Michael Jackson

Όσοι έχουν παρακολουθήσει την καριέρα του Michael Jackson σίγουρα θα γνωρίζουν το τραγούδι Billie Jean. Το τραγούδι αυτό γράφτηκε για μια μεγάλη θαυμάστρια του Michael Jackson προκειμένου να της εκφράσει τα συναισθήματά του. Αυτή η θαυμάστρια ήταν ιδιαίτερα επίμονη, καθώς του έγραφε συνεχώς γράμματα και τον ακολουθούσε όπου και αν πήγαινε. Μάλιστα, είχε φτάσει σε σημείο να υποστηρίζει ότι έχει το παιδί του. Το τραγούδι αυτό εξιστορεί πλήρως την κατάσταση που βίωνε ο τραγουδιστής εκείνη την περίοδο και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή με τις μουσικές λίστες και να παραμείνει για πολύ καιρό.

Οι γυναίκες ήταν και θα συνεχίσουν να είναι αντικείμενο για πολλά τραγούδια στην παγκόσμια μουσική σκηνή αφού το ερωτικό στοιχείο και οι σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια και αντικείμενα ενδιαφέροντος.