All-Star Gala Verdi στο Καλλιμάρμαρο με την σπουδαία Άννα Νετρέμπκο (vid)

Η κορυφαία σοπράνο του 21ου αιώνα Άννα Νετρέμπκο κάνει την πρώτη της εμφάνιση στη χώρα μας στο All-Star Gala Verdi που θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 10 Ιουλίου.

All-Star Gala Verdi στο Καλλιμάρμαρο με την σπουδαία Άννα Νετρέμπκο (vid)

Σίγουρα πρόκειται για ένα από τα κορυφαία events του καλοκαιριού καθώς στο All- Star Gala Verdi η σπουδαία σοπράνο Άννα Νετρέμπκο θα συναντήσει επί σκηνής την, σπουδαία επίσης, μέτζο Ανίτα Ρατσβελισβίλι καθώς και τον διακεκριμένο τενόρο Γιουσίφ Εϊβάζοφ μαζί με τον δικό μας γίγαντα, τον κορυφαίο βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά. Αφορμή είναι οι εορτασμοί για τη συμπλήρωση των 150 ετών από το πρώτο ανέβασμα της «Αΐντας» στο Κάιρο, και οι τέσσερις αυτοί κορυφαίοι της όπερας, ειδικευμένοι στον Βέρντι, θα ερμηνεύσουν διάσημες άριες και ντουέτα από την «Αΐντα», τον «Τροβατόρε», τη «Δύναμη του πεπρωμένου», τον «Οθέλλο», τον «Ριγολέτο» κ.ά. Την Ορχήστρα της ΕΛΣ θα διευθύνει ο διακεκριμένος Γάλλος αρχιμουσικός Φιλίπ Ωγκέν.

Το σημαντικό σ’ αυτή την εκδήλωση – που ανοίγει ξανά τα θεάματα για την Εθνική Λυρική Σκηνή – είναι η παρουσία για πρώτη φορά στην χώρα μας της σοπράνο που έχει χαρακτηριστεί ως η κορυφαία της όπερας στον 21ο αιώνα. Η Άννα Νετρέμπκο έχει μια διεθνή παρουσία που υπερβαίνει κάθε περιοριστικό ιδιωματικό φραγμό και χαρακτηρίζεται από τους New York Times ως «Μια σοπράνο με την καθηλωτική δύναμη μιας σταρ −με την καλύτερη έννοια του όρου− και μια χαρισματική εκφραστικότητα που διαπνέει κάθε στοιχείο της ερμηνείας της». Ας αναρωτηθούμε για ποιαν άλλη μεγάλη ντίβα θα μπορούσαν να ισχύουν αυτά και ας απολαύσουμε αυτή τη σύμπραξη τεσσάρων κορυφαίων λυρικών καλλιτεχνών.

Το Γκαλά υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Πρακτικές πληροφορίες

Η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει σχεδιάσει ένα πλέγμα ενεργειών για την ασφάλεια του κοινού, των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο Καλλιμάρμαρο. Με βάση τις οδηγίες του ΥΠΠΟΑ και της ΓΓΠΠ, έχουν προβλεφθεί ασφαλείς αποστάσεις ανάμεσα στους θεατές, ανάμεσα στο κοινό και τη σκηνή και ανάμεσα στους καλλιτέχνες πάνω στη σκηνή.
> Η προσέλευση του κοινού θα ξεκινήσει στις 19.30
> Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21.30
> Η διάρκεια της συναυλίας θα είναι περίπου 95 λεπτά
> Δεν θα πραγματοποιηθεί διάλειμμα
> Όλες οι θέσεις είναι αριθμημένες και ονομαστικές
> Τα εισιτήρια είναι προσωπικά και μη μεταβιβάσιμα
> Η ταξιθεσία θα φροντίζει να καθοδηγεί τους θεατές στις θέσεις τους
> Τιμές εισιτηρίων: 15€, 25€, 35€, 45€, 50€, 55€, 60€, 65€, 70€, 80€, 85€, 100€, 150€, 160€, 170€, 180€, 200€, 230€, 250€ / Φοιτητικό, παιδικό: 15€
> Προπώληση: ticketservices.gr, www.nationalopera.gr, καταστήματα Public
> Έναρξη προπώλησης: Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, στις 12.00
> Πληροφορίες: Ταμεία ΕΛΣ, 2130885700 (καθημερινά 09.00-21.00)

Πηγή: athinorama.gr