«186η Σεπτεμβρίου», της Κατερίνας Καντζίκη (vid)

Η Κατερίνα Καντζίκη κυκλοφορεί την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «186η Σεπτεμβρίου» η οποία συνοδεύεται από το videoclip του τραγουδιού «Βασιλιάς χωρίς πιόνια»

«186η Σεπτεμβρίου», της Κατερίνας Καντζίκη (vid)

Η Κατερίνα Καντζίκη κυκλοφορεί με δικές της δυνάμεις και εν μέσω πανδημίας την πρώτη της πολύπλευρη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «186η Σεπτεμβρίου» η οποία συνοδεύεται από το videoclip του τραγουδιού «Βασιλιάς χωρίς πιόνια» του οποίου οι στίχοι κυκλοφορούν σε τέσσερις διαφορετικές νοηματικές γλώσσες σε μία παγκόσμια πρωτοτυπία, no audio release.

Σε μία περίοδο απομόνωσης κατάφερε να ενώσει φίλους-συνεργάτες από διάφορα μέρη της γης (Βραζιλία, Αγγλία, Ελλάδα) και να δημιουργήσει μία τριπλέτα τραγουδιών που πραγματεύονται μία αέναη παρτίδα σκάκι μεταξύ ανθρώπων και συμβόλων. Με όχημα τη χρονομηχανή της μας προσκαλεί να επιβιβαστούμε και να δέσουμε τις ζώνες μας ακολουθώντας ιστορίες τόσο μακρινές από εμάς αλλά ταυτόχρονα τόσο δικές μας, όπως γυναίκες που παλεύουν για την καταξίωσή τους και γίνονται ηρωίδες στη συνείδηση των γνωστών τους με σύμβολο μία καθημερινή εφηβική στέκα στο μεσήλικο πια, γεμάτο ιδανικά, κεφάλι τους… όπως και εθισμοί που κάνουν ακόμα και βασιλιάδες να νικούν, ή και να χάνουν, την παρτίδα σκάκι με την ίδια τους τη ζωή.

Ποια είναι η Κατερίνα Καντζίκη

Η Κατερίνα γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε στη Δραπετσώνα. Στα μαθητικά της χρόνια ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα της τραγούδια. Διδάχτηκε αρμόνιο και θεωρία της μουσικής, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για να συνεχίσει τις μουσικές της σπουδές. Σπούδασε όμως Μαιευτική και εργάστηκε ως μαία. Η μουσική υπήρχε πάντα στη ζωή της. Τραγουδούσε σε Βραζιλιάνικα μουσικά σχήματα, συμμετείχε στην καλλιτεχνική κολεκτίβα «Μαγικοί Καθρέφτες», και τραγουδούσε με την ροκ μπάντα Zuperman. Σημαντική στιγμή στη ζωή της ήταν η συμμετοχή της στη μικτή χορωδία Libro Coro διότι της έδωσε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τον χώρο του θεάτρου μέσα από την οπερέτα «Η κόρη της καταιγίδας» του Θ. Σακελλαρίδη (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά).

Από το 2016 ζει και εργάζεται στην Αγγλία. Παράλληλα με την εργασία της στον τομέα της υγείας έκανε εμφανίσεις σε open-mics. Επίσης η Κατερίνα γράφει στίχους σε τρεις διαφορετικές γλώσσες (Αγγλικά, Πορτογαλικά και Ελληνικά).

Πρόσφατα ξεκίνησε την καταγραφή και παραγωγή του μουσικού και στιχουργικού υλικού της με το καλλιτεχνικό προσωνύμιο «Magrela».

Μπορείτε να παρακολουθείτε την καλλιτεχνική και δημιουργική πορεία της «Magrela» στο προσωπικό της website.

https://magrela.tv/

Τίτλοι τραγουδιών

  1. Ρεβέκκα
  2. Πωλείται Χρονομηχανή
  3. Βασιλιάς χωρίς πιόνια

Συντελεστές

Στίχοι-Μουσική: Κατερίνα Καντζίκη

Τραγούδι: Σταμάτης Πακάκης

Ενορχήστρωση: Κατερίνα Καντζίκη, Esdras Nunes & Mauricio Zacharias da Silva.

Ράπερ: Mr.Bent (Κων/νος Φαίδων Σαριδάκης)

Έπαιξαν οι μουσικοί: Στέφανος Χατζηαναγνώστου, Ανέστης Κέντζογλου, Renato Schiavetti, Daniel Haikel, Esdras Nunes & Rafael Gohan.