Eurovision 2021: H Stefania «έκλεψε την παράσταση» από την πρώτη πρόβα! (vid)

Έγινε η πρώτη πρόβα του «Last Dance» στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και η Stefania που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision, εντυπωσίασε!

Eurovision 2021: H Stefania «έκλεψε την παράσταση» από την πρώτη πρόβα! (vid)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου η πολυαναμενόμενη πρώτη πρόβα της Ελλάδας για τον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision, στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ.

Στη διάρκειας μισής ώρας πρόβα, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα, η Stefania και οι χορευτές Νίκος Κουκάκης, Κώστας Παυλόπουλος, Γιώργος Παπαδόπουλος και Μάρκος Γιακουμόγλου ανέβηκαν πολύ καλά προετοιμασμένοι και με αυτοπεποίθηση στη σκηνή όπου θα διεξαχθεί ο φετινός Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Τραγουδιού. Παρουσίασαν για πρώτη φορά το «Last Dance» στην πλήρη εκδοχή του, και εντυπωσίασαν με τη σκηνική τους παρουσία, που βασίζεται σε προηγμένη τεχνολογία.

Στη σκηνή αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά η ολόσωμη φόρμα που φοράει η Στεφανία, η χορογραφία και τα καινοτόμα σκηνοθετικά ευρήματα του Φωκά Ευαγγελινού. Στον χώρο του Ahoy Arena, μέλη άλλων αποστολών καθώς και δημοσιογράφοι χειροκρότησαν με τεράστιο ενθουσιασμό, μετά το τέλος της πρόβας, που μεταδιδόταν σε μεγάλη οθόνη στον ειδικά για εκείνους διαμορφωμένο χώρο. Επίσης, τα σχόλια στο διαδικτυακό γραφείο Τύπου της Eurovision, όπου είναι διαπιστευμένοι πάνω από 1.800 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ήταν εξαιρετικά θετικά.

Δείτε εδώ το βίντεο από την πρώτη πρόβα:

Σκηνική παρουσία «Last Dance»

Σύμφωνα με τον Φωκά Ευαγγελινό που υπογράφει τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής:

«Παρουσιάζεται ένα ταξίδι που όλοι μπορούμε να κάνουμε χρησιμοποιώντας ως όχημα τη φαντασία μας.

Η Stefania εμφανίζεται να κινείται σε ένα αστικό τοπίο –όπου οι ρυθμοί της ζωής κάνουν τις σχέσεις των ανθρώπων απρόσωπες– άλλες φορές πατώντας στη γη και άλλες φορές αιωρούμενη. Με δυναμισμό χορεύει τον «τελευταίο της χορό» γνωρίζοντας ότι αυτό σηματοδοτεί μια «νέα αρχή».

Στην σκηνική εμφάνιση χρησιμοποιούνται visual effects -που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη σκηνή της Eurovision– χωρίς ωστόσο να αποδυναμώνουν και να επισκιάζουν τη δυναμική παρουσία και ομορφιά της Stefania, η οποία είναι η νεότερη συμμετέχουσα στον φετινό διαγωνισμό».

Η ελληνική αποστολή εργάστηκε μεθοδικά και εντατικά στην εφαρμογή της συγκεκριμένης ιδέας και συνεργάστηκε με εξαιρετικούς επαγγελματίες:

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σχεδιαστής μόδας Vrettos Vrettakos, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Stefania.

Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού.

Ο Γιώργος Σεγρεδάκης επιμελήθηκε τα κοστούμια των χορευτών.

Η εταιρία Asterman ανέλαβε τη δημιουργία των γραφικών.

Μαζί με την Stefania στην σκηνή εμφανίζονται οι έμπειροι χορευτές: Γιώργος Παπαδόπουλος, Μάρκος Γιακουμόγλου, Νίκος Κουκάκης, Κώστας Πουλόπουλος.