Ο Δημήτρης Σαμόλης στο café του Νομισματικού Μουσείου

Ο Δημήτρης Σαμόλης μας περιμένει στο café του Νομισματικού Μουσείου για καλοκαιρινή συναυλία την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018.

Ο Δημήτρης Σαμόλης στο café του Νομισματικού Μουσείου

Τραγούδια με ένα χαρακτηριστικό, παιχνιδιάρικο, ποπ ύφος που άλλοτε μας κάνουν να κουνιόμαστε ρυθμικά, άλλοτε να ταξιδεύουμε ψηλά σαν σε αερόστατο και άλλοτε να παρακολουθούμε βήμα βήμα μικρές ιστορίες. Στο ιδιαίτερο μουσικό σύμπαν του τραγουδοποιού Δημήτρη Σαμόλη θα ξεναγηθούμε στις 28 Ιουνίου στο café του Νομισματικού Μουσείου, όπου οι ιστορίες θα γίνουν μουσική με έναν πολύ προσωπικό και χαρακτηριστικό τρόπο «γραφής».

Ο Δημήτρης Σαμόλης ξεκίνησε να γράφει μουσική και στίχους τα τελευταία χρόνια και στις 16 Φεβρουαρίου του 2015 κυκλοφόρησε το αγγλόφωνο ντεμπούτο άλμπουμ του με 13 τραγούδια, με τον τρίσημο τίτλο «POPETRY» (Pop-Poetry-Try). Σχεδόν δυο χρόνια μετά, στις 13 Φεβρουαρίου 2017, κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο, «ΕΝΑ ΣΥΜΠΑΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥ» με 10 ελληνικά τραγούδια αυτήν τη φορά, σε δική του μουσική και στίχους, ενώ σε ένα τραγούδι τους στίχους έχει γράψει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος.

Ο ίδιος περιγράφει την εμπειρία του ως μουσικός: «Κάθε άνθρωπος είναι ένα ολόκληρο σύμπαν. Στο δικό μου σύμπαν πάντοτε η μουσική και το χιούμορ ήταν η δύναμή μου, τα φίλτρα μέσα από τα οποία έβλεπα τον κόσμο. Έτσι και σε αυτό το δίσκο προσπάθησα να χωρέσω σε λέξεις και μελωδίες αυτόν τον διασκεδαστικά ανεξήγητο και μαγικό κόσμο. Μέσα από αυτή τη διαδρομή έμαθα κάτι σημαντικό – πως όσα μπορούμε να ονειρευτούμε, μπορούμε και να τα πραγματοποιήσουμε. Αν εγώ μπόρεσα να γίνω τραγούδια, τότε μπορούμε όλοι να γίνουμε όσα ονειρευτούμε. Το ζήτημα είναι πόσο τρελά αντέχουμε να ονειρευτούμε. Εύχομαι αυτό το ταξίδι από το τραγούδι στο όνειρο να το κάνουμε μαζί και κάθε φορά η παρέα να μεγαλώνει.»

Παίζουν οι:

Τραγουδι | Δημήτρης Σαμόλης

Πλήκτρα | Αλέξανδρος Κούρος

Κιθάρες | Δημήτρης Σιάμπος

Τύμπανα | Δημήτρης Μποσινάκος

Μπάσο | Κώστας Πατσιώτης

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Σαμόλη

Ο Δημήτρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2009, τελειώνοντας παράλληλα και τη Νομική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε για μερικούς μήνες ως δικηγόρος μέχρι που αποφάσισε να τα παρατήσει για να ασχοληθεί με το θέατρο. Έχει παίξει μεταξύ άλλων σε παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο και στο Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Μπορείτε να ακούσετε όλα τα κομμάτια του Δημήτρη Σαμόλη εδώ: https://www.youtube.com/user/dimitrissamolisVEVO/videos

Ημερομηνία:

28/06/2018

Στις 21.00

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ.: 210 3610067 | https://cafenomismatikomouseio.blogspot.gr/

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox