Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία δήμου Αθηναίων γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

O ΟΠΑΝΔΑ γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία δήμου Αθηναίων, την Πέμπτη 21 Ιουνίου στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.

Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία δήμου Αθηναίων γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Η ημέρα θα εορταστεί με την Α’ παγκόσμια παρουσίαση του νέου συμφωνικού και χορωδιακού έργου «Ραψωδία το στολίδι», του βραβευμένου Ελληνογάλλου συνθέτη συμφωνικής και κινηματογραφικής μουσικής Zorzes Katris.

Το εμβληματικό Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου θα φιλοξενήσει μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία για τους ακροατές, που θα ταξιδέψει τη φαντασία τους υπό την συνοδεία της συμφωνικής μουσικής, το κατανυκτικό μέλος της Χορωδίας και την λυρική ερμηνεία των σολίστ.

Ο δημιουργός Zorzes Katris αναφέρει για το έργο:

Το ποιητικό έργο είναι εμπνευσμένο από το κάλλος της ανθρώπινης νιότης, την ευρωστία της γήινης φύσης και την αναπάντητη φιλοσοφία του μεταφυσικού κόσμου.

Κατά τον ποιητή η φαινομενολογία του ποιητικού έργου απαντά ως «Το Ιδεοποιητό και όχι το συγκεκριμένο ως υλικό αλλά το υπεραισθητό ως έννοια που δεν είναι καθ ́ ύλην αντικείμενο αλλά νοηματική ουσία…!». Συμφωνική Ορχήστρα, Χορωδία και σολίστ συνυφαίνουν τον μανδύα της ανθρώπινης δημιουργίας μέσα από την επική, δωρική και λυρική κινηματογραφική μουσική, καθώς και τον λόγο της έμμετρης ποίησης.

Συντελεστές

Μουσική Ενορχήστρωση: Zorzes Katris

Ποίηση: Γιώργος Χρήστου

Σολίστ: Βανέσσα Καλκάνη – Σοπράνο, Χαρά Καλατζίδου – Μέτζο Σοπράνο, Ελεάννα Κωνσταντά- Σοπράνο και Σοφία Βαρβούνη – Σοπράνο

Μουσική Διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

Μουσική Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής

Η συναυλία διοργανώνεται στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΟΠΑΝΔΑ στις εκδηλώσεις της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», της οποίας μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς και της συμπλήρωσης 130 χρόνων από την ανέγερση του Ζαππείου Μεγάρου.

Ημερομηνία:

21/06/2018

21:00

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

www.opanda.gr

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox