Paul Goodman και Müzikal Ifade στο Άλικο

Ο Paul Goodman και οι Müzikal Ifade συναντιούνται στη σκηνή του «Άλικο» στου Ψυρρή την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018.

Paul Goodman και Müzikal Ifade στο Άλικο

Ο Paul Goodman είναι ερμηνευτής του σαζιού και της λύρας και συνθέτης. Έχει ασχοληθεί με διάφορες μουσικές παραδόσεις, όπως της Τουρκίας, της Ελλάδας και αλλων περιοχών γύρω από την Μεσόγειο.

Είναι κυρίως γνωστός για τις συνθέσεις του, στις οποίες στοιχεία από αυτές τις παραδόσεις είναι εμφανή, χωρίς όμως να υπόκεινται σε κάποια από αυτές. Έχοντας ασχοληθεί και με άλλα είδη σύγχρονης μουσικής, αφήνει να φανούν οι επιρροές του, δημιουργώντας έτσι ένα πληθωρικό άκουσμα που δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένο μόνο κοινό.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε το 2015 με τίτλο “Strangely Familiar” έγινε αποδεκτή με πολύ καλές κριτικές. Έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε διάφορα project συχνά ως προσκεκλιμένος σολίστας.

Με την Μανωλία Κοκολογιάννη συνεργάζονται χρόνια παρουσιάζοντας δικές του συνθέσεις καθώς και μουσικές από περιβάλλοντα και περιοχές που τον συγκίνησαν.

Το δίδυμο ‘‘Müzikal Ifade’’, Γωγώ Μπατσικούρα στο σάζι και Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου στα κρουστά, στο τσέλο και στη φωνή, μελετά την Μικρασιατική, Σμυρνέικη και Καππαδόκικη μουσική. Ωστόσο, επιρροές από την ευρύτερη Μεσόγειο εμπλούτισαν τις ενορχηστρώσεις και σύντομα οδήγησαν στη δημιουργία πρωτότυπων συνθέσεων.

Με εμφανίσεις σε πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Χαλκίδα, Εύβοια κ.α.), αλλά και του εξωτερικού (Βρυξέλλες, Μόναχο) κι έχοντας λάβει εξαιρετικές κριτικές, δουλεύουν τον προσωπικό τους ήχο με σκοπό την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.

Οι τέσσερις μουσικοί έχουν την ανάγκη να εξερευνήσουν την παράδοση με μια φρέκια αντίληψη και να δημιουργήσουν, χωρίς να περιορίζονται σε μεμονωμένες φόρμες. Τα αποτελέσματα τις συνεργασίας τους θα παρουσιάσουν την Τρίτη 26/6 και ώρα 21:30 στο Άλικο.

Παίζουν:

Paul Goodman: σάζι, λύρα

Μανωλία Κοκολογιάννη: λύρα

Γωγώ Μπατσικούρα: σάζι, φωνή

Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου: τσέλο, κρουστά, φωνή

Ημερομηνία:

26/06/2018

Στις 22.00

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ.: 2103253272 | www.aliko-cafe.gr

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox