Ο σούπερ σταρ της όπερας, Γιόνας Κάουφμαν έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής!

O «βασιλιάς των τενόρων» Γιόνας Κάουφμαν θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το νέο του άλμπουμ «Στιγμές χαράς», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο σούπερ σταρ της όπερας, Γιόνας Κάουφμαν έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής!

Είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του οπερατικού στερεώματος. Ο διεθνής Τύπος έχει χαρακτηρίσει τον Γιόνας Κάουφμαν «νέο βασιλιά των τενόρων». Έχει κάνει θριαμβευτικές εμφανίσεις στα σπουδαιότερα λυρικά θέατρα όλου του κόσμου (Royal Opera House, New York Metropolitan Opera, Opéra Bastille, Teatro alla Scala κ.ά.) και σε θρυλικά φεστιβάλ (Salzburg, Bayreuth κ.λπ.) και έχει συνεργαστεί με τους διασημότερους μαέστρους και σκηνοθέτες της εποχής μας.

Έχει αφήσει το δικό του στίγμα σε εμβληματικούς ρόλους του ιταλικού, γαλλικού και γερμανικού ρεπερτορίου (Καβαραντόσσι, Αλφρέντο, Oθέλλος, Δον Χοσέ, Βέρθερος, Φάουστ, Λόενγκριν κ.ά.), ενθουσιάζοντας το κοινό με την ξεχωριστή ικανότητά του να διεισδύει στην ουσία των χαρακτήρων που ερμηνεύει κάθε φορά.

Προικισμένος με σπάνιο υποκριτικό ταλέντο και εντυπωσιακή μουσικότητα και εκφραστικότητα, ο Γερμανός τραγουδιστής ακροβατεί με ευελιξία ανάμεσα στην εργογραφία του 19ου αιώνα, στη μουσική δωματίου και στην οπερέτα.

Έχει τιμηθεί με την υψηλότερη διάκριση της γαλλικής κυβέρνησης, το μετάλλιο του Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων, ενώ έγκριτα έντυπα (Opernwelt, Diapason, Musical Amerika) και μουσικοί φορείς διεθνούς κύρους (Echo-Klassik, International Opera Awards) του έχουν απονείμει επανειλημμένα τον τίτλο του «Τραγουδιστή της χρονιάς». Τα dvd και οι σόλο ηχογραφήσεις του γίνονται ανάρπαστα από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της κυκλοφορίας τους.

Το ίδιο συνέβη και με το cd «Στιγμές χαράς» («Selige Stunde»), το νέο άλμπουμ του Γιόνας Κάουφμαν, το οποίο ο κορυφαίος Γερμανός ερμηνευτής θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, στο ένα και μοναδικό ρεσιτάλ του στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Μαζί του, σε αυτό το ταξίδι στον κόσμο του ρομαντικού Lied, ο πιστός του μουσικός συνοδοιπόρος Χέλμουτ Ντόιτς, ένας από τους σημαντικότερους πιανίστες του καιρού μας που ειδικεύεται στη φωνητική μουσική δωματίου.

Το ρεσιτάλ του Γιόνας Κάουφμαν στο Μέγαρο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της ΑΙΓΕΑΣ – ΑΜΚΕ Πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ