Tom Petty - 5 facts που ίσως δεν γνώριζες για τον θρύλο του rock'n'roll

O Τom Petty θα γινόταν 70 ετών - Αυτά είναι τα 5 facts που ίσως δεν γνώριζες για τον θρύλο του rock'n'roll που άφησε το στίγμα του στη μουσική σκηνή.

Tom Petty - 5 facts που ίσως δεν γνώριζες για τον θρύλο του rock'n'roll

Ένας πραγματικός ροκάς στην καρδιά, το μυαλό και τη φιλοσοφία του. Μόνο έτσι θα μπορούσε να μείνει και να γραφτεί στην ιστορία ο Tom Petty. Η μουσική θεράπευσε τα κακώς κείμενα στη δική του ζωή και το ίδιο ακριβώς έκανε εκείνος για τους fans του, αφού πρώτος από όλους, ήταν και παρέμενε αυτός fan.

Με την πορεία του δίδαξε πως μπορεί κανείς να μάθει να πετά, όμως ακόμα κι αν δεν καταφέρει να φύγει με φόρα στον ουρανό, η προσπάθειά του μετρά το ίδιο σημαντικά. "A person whose heart is clearly in the right place, both onstage and offstage", γράφει το musicko.com.

Με αφορμή τα γενέθλιά του, δες 5 facts που ίσως να μην γνώριζες για τον Petty.

1. O Don Felder από τους Eagles του έκανε μαθήματα κιθάρας. "Ο Tom Petty ήρθε μία μέρα, Θεέ μου, πρέπει να ήταν 12 ή 13. Έπαιζε μπάσο σε μία μπάντα που λεγόταν Epics και εγώ ήξερα ως Rucker Brothers Band και ήθελε να παίξει κιθάρα, αλλά είχε τέτοιο χάρισμα και τόση δύναμη και ενέργεια πάνω στη σκηνή που μπορούσε να σου πουλήσει ο,τιδήποτε έκανε".

2. Είχε εμφανιστεί σε επεισόδιο των Simpsons. Στο εν λόγω episode μάθαινε στον Homer πως να γράφει στίχους, ενώ είχε κάνει cameo στις ταινίες Made In Heaven, FM και The Postman.

3. Η γνωριμία του με τον Elvis του άλλαξε τη ζωή. Τον γνώρισε στα 11 του, όταν ο Presley βρισκόταν σε μία κοντινή του τοποθεσία και αφότου πέρασε όλη την ημέρα παρακολουθώντας τον σε γυρίσματα ταινίας, ο Petty έγινε τεράστιος fan του Elvis και άρχισε να ακούει τους δίσκους του.

4. Ήταν ικανοποιημένος με την κληρονομιά που άφηνε πίσω του. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του χρειάστηκε να περάσει διά πυρός και σιδήρου πολλές φορές, έχοντας επηρεάσει ολόκληρες γενιές μουσικών με το ιδιαίτερο στιλ του. Αυτό τον έκανε περήφανο για ό,τι θα άφηνε πίσω του. "Αυτό που έχει αλλάξει είναι πως όταν κάποιος με προσεγγίζει στον δρόμο είναι λίγο ή πολύ, για να με ευχαριστήσει για τη δουλειά μου - για το soundtrack της ζωής τους, όπως λένε οι περισσότεροι. Αυτό είναι ένα πανίσχυρο συναίσθημα".

5. Το "Full Moon" σχεδόν δεν κυκλοφόρησε. Μπορεί να είχε πολλά δυνατά tracks, όμως η εταιρεία του Petty, MCA θεωρούσε πως θα ήταν παταγώδης αποτυχία. "Όταν η εταιρεία μου απέρριψε τον δίσκο μου, πραγματικά πληγώθηκα. Είχα προχωρήσει ήδη πολύ στην καριέρα μου σε εκείνο το σημείο. Ποτέ δεν είχα νιώσει απόρριψη για κάτι που είχα να δώσω, ποτέ δεν είχα ούτε ένα σχόλιο. Όταν συνέβη αυτό, μου ήρθε απότομο".

Πηγή: rockfm