O Chris Cornell τραγουδά το «Patience» τρία χρόνια μετά το... θάνατό του! (vid)

Για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του στη δημοσιότητα η ηχογράφηση του Chris Cornell για το τραγούδι «Patience».

O Chris Cornell τραγουδά το «Patience» τρία χρόνια μετά το... θάνατό του! (vid)

Τη Δευτέρα (20/7), ο Chris Cornell θα γιόρταζε τα 56α γενέθλιά του. Ο τραγουδιστής των Soundgarden πέθανε το 2017, και η χήρα του, η Vicky, έδωσε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά μια σόλο ηχογράφησή του: μια ερμηνεία της κλασικής μπαλάντας του 1989 των Guns N' Roses, «Patience».

Ο Cornell ηχογράφησε αυτή την εκδοχή του «Patience» το 2016 στο Λος Άντζελες. Σε ανακοίνωση Τύπου, η οικογένειά του διευκρίνισε ότι ο Cornell έκανε την ηχογράφηση ενώ δίδασκε κιθάρα στην κόρη του, την Toni, μεγάλη θαυμάστρια των Guns N' Roses. Λέγεται ότι το έκανε ως απότιση φόρου τιμής, μετά την είδηση ότι τα πρώην μέλη των Guns N' Roses, Slash και Duff McKagan, επιστρέφουν και πάλι στην μπάντα. Τα παιδιά του Chris βιντεοσκόπησαν αυτή την ηχογράφηση.

Στη σελίδα του Cornell στο Facebook, η ερμηνεία του τραγουδιού συνοδεύεται από ένα μικρό κείμενο που έγραψε η Vicky: «Τα γενέθλιά του φαίνονταν να είναι η κατάλληλη στιγμή να μοιραστούμε αυτό και να τιμήσουμε τον Chris, τη φωνή του, τη μουσική του, τις ιστορίες του και την τέχνη του. Είναι αλήθεια ότι κάποιος δεν είναι νεκρός όταν ακόμα λένε το όνομά του... Το να δίνεις στη δημοσιότητα μουσική που είχε ξεχωριστή θέση στη ζωή του Chris κρατά ένα κομμάτι του μαζί μας, εδώ - την καρδιά και την ψυχή του».

Την ίδια μέρα, η Toni και ο Christopher, παιδιά του Cornell, ανακοίνωσαν συνεργασία του Addiction Policy Forum με το Chris and Vicky Cornell Foundation για την έναρξη του πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Stop the Stigma». Ελπίζουν ότι «η πρωτοβουλία θα ενδυναμώσει τους νέους να αντιμετωπίσουν το (κοινωνικό) στίγμα που συνοδεύει την εξάρτηση και θα διδάξει στους εφήβους την επιστήμη γύρω από τις διαταραχές από χρήση ουσιών, την πρόληψη καθώς και το ότι η εξάρτηση είναι ασθένεια και ζήτημα ψυχικής υγείας και όχι αμαρτία». Παράλληλα, η κόρη του Chris, η Lily, ανακοίνωσε το πρώτο επεισόδιο του «Mind Wide Open», ενός podcast που στόχο έχει «να συμβάλει στην απενοχοποίηση της συζήτησης για την ψυχική υγεία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ