Ένιο Μορικόνε: Το τραγούδι για το Μουντιάλ του '78 και ο πολιτιστικός σύλλογος στη Λάρισα! (vids)

Ο Ένιο Μορικόνε, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, υπήρξε ένας θρύλος της κινηματογραφικής μουσικής.

Ένιο Μορικόνε: Το τραγούδι για το Μουντιάλ του '78 και ο πολιτιστικός σύλλογος στη Λάρισα! (vids)

Μεταξύ άλλων, άφησε το στίγμα του και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ως ο συνθέτης του Ύμνου του Μουντιάλ του 1978 στην Αργεντινή, με το τραγούδι «El Mundial» – από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μπουένος Άιρες.

Πέθανε ο Ιταλός συνθέτης Ένιο Μορικόνε

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΙΟ ΜΟΡΙΚΟΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ένας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος αφιερωμένος στο έργο του μεγάλου ιταλού συνθέτη Ennio Morricone με τις περίπου 500 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές μουσικές επενδύσεις.

Η απόφαση για την ίδρυση αυτού του συλλόγου, πάρθηκε από τον πρόεδρο και κάποια από τα μέλη στο Αssago του Milano στις 19/11/2010.

Ιδρύθηκε το 2011 και έχει έδρα τη Λάρισα (Ελλάδα). Αριθμεί 520 μέλη ως σήμερα και είναι ο μοναδικός σύλλογος παγκοσμίως. Έχει σαν στόχο την προώθηση του μουσικού έργου του μεγάλου ιταλού συνθέτη ο οποίος τιμήθηκε πρόσφατα με ακόμη ένα OSCAR για το έργο του.

Ο Παπακώστας Κωνσταντίνος, είναι ο κύριος εμπνευστής της ιδέας της δημιουργίας του συλλόγου αυτού και ως Πρόεδρος μαζί με τα μέλη εργάζονται ακατάπαυστα, με πίστη και αφοσίωση για την πραγματοποίηση των στόχων του Συλλόγου.

Είχε προταθεί για πέντε Όσκαρ την περίοδο 1979-2001, αλλά δεν πήρε κανένα κι έπρεπε να φτάσουμε στο 2016, στα 88 του, προκειμένου να πάρει το αγαλματάκι σπίτι του για τη μουσική του στην ταινία «Μισητοί 8» του Κουέντιν Ταραντίνο, που είχε χρησιμοποιήσει μουσικές του σε πολλές ταινίες. Ο Ταραντίνο έδωσε στον Μορικόνε το ελεύθερο να «δράσει» μουσικά όπως εκείνος ήθελε. Δεν του έδωσε οδηγίες, δεν έβαλε φραγμούς. Αλλά ο Μορικόνε δεν πήγε ποτέ στο Χόλιγουντ. Αποφάσισε να ζήσει στη Ρώμη, αρνήθηκε να μάθει αγγλικά και απέρριψε κάθε σκέψη να πάει να μείνει στη Μέκκα του παγκόσμιου κινηματογράφου.