Μathesis: Δύο νέα δωρεάν μαθήματα και ακόμα τρία σε επανάληψη

To παιδαγωγικό πρόγραμμα Mathesis άνοιξε δύο νέα δωρεάν μαθήματα: ανάπτυξη ιστοσελίδων, στην κορυφή του παγκόσμιου στόλου.

Μathesis: Δύο νέα δωρεάν μαθήματα και ακόμα τρία σε επανάληψη

To παιδαγωγικό πρόγραμμα Mathesis στο πλαίσιο των προσπαθειών του για να προσφέρει ακόμα περισσότερες δημιουργικές εναλλακτικές, τώρα που ο χρόνος μας στο σπίτι έχει αυξηθεί, άνοιξε δύο νέα μαθήματα και η πρώτη εβδομάδα τους είναι διαθέσιμη.

Επιπλέον, συνεχίζει να προσφέρει τις επαναλήψεις πέντε μαθημάτων, τις οποίες από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το κοινό ενώ λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, πρόσθεσε και τρία ακόμα αγαπημένα μαθήματα σε επανάληψη.

Την ομάδα του Mathesis αποτελούν οι Στέφανος Τραχανάς, Nίκος Γκικόπουλος, Δημήτρης Αγγελάκης, Κατερίνα Λιγκοβανλή, Δημήτρης Βουδούρης

Nέα μαθήματα:

ΗY3.1 Εισαγωγή στην ανάπτυξη ιστοσελίδων με HTML5, CSS3, Javascript

To μάθημα αυτό απευθύνεται στο ευρύ κοινό και έχει στόχο την εισαγωγή στις βασικές τεχνολογίες του διαδικτύου, αυτού του μέσου που καλύπτει σήμερα κάθε πτυχή της ζωής όλων μας. Το μάθημα αφορά ιδιαίτερα τις τεχνολογίες με τις οποίες κατασκευάζονται οι ιστοσελίδες και δεν προϋποθέτει προηγούμενη γνώση προγραμματισμού.

Στο πλαίσιο του μαθήματος, διδάσκεται η αρχιτεκτονική και τα βασικά πρωτόκολλα του διαδικτύου, τα κύρια στοιχεία της γλώσσας HTML5, με την οποία περιγράφουμε το περιεχόμενο και τη δομή μιας ιστοσελίδας, της γλώσσας CSS3 με την οποία ορίζουμε πώς το περιεχόμενο θα παρουσιαστεί στον χρήστη, και της γλώσσας προγραμματισμού JavaScript που προσδίδει στην ιστοσελίδα διαδραστικότητα. Με την ολοκλήρωση του μαθήματος οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστοσελίδες, που περιέχουν βίντεο, εικόνες, φόρμες εισαγωγής πληροφορίας, κλπ.

Διδάσκων: Νίκος Αβούρης, Παν/μιο Πατρών
Έναρξη: 27 Απριλίου 2020

ΙΣΤ4.2 Στην κορυφή του παγκόσμιου στόλου 2: Η διαμόρφωση της διεθνούς επιχειρηματικότητας των Ελλήνων

Με ποιο τρόπο έφτασε η ναυτιλία των Ελλήνων τους τρεις τελευταίους αιώνες στην κορυφή του παγκόσμιου στόλου; Το μάθημα ταξιδεύει στις ταραγμένες μεσογειακές θάλασσες του 18ου αιώνα εντοπίζοντας τους Έλληνες καπετάνιους που διεξήγαγαν το νόμιμο θαλάσσιο εμπόριο ανάμεσα στους καταδρομείς, κουρσάρους και πειρατές, μοχλεύοντας τον μύθο και την πραγματικότητα στην ελληνική πειρατεία και στον πόλεμο στη θάλασσα στην Ελληνική Επανάσταση. Μετά τη δημιουργία του ελληνικού κράτους αναζητά και καταγράφει τους Έλληνες ναυτικούς στους ελληνικούς ναυτότοπους και τη σημασία της οικογένειας και των γυναικών στις αντρικές επιχειρηματικές κοινότητες. Ακολουθεί τους Έλληνες καπετάνιους στις θαλάσσιες ρότες εν πλω από το Ιόνιο και το Αιγαίο στους ωκεανούς του κόσμου. Αναδεικνύει τα επιχειρηματικά εμποροναυτιλιακά δίκτυα των Ελλήνων και την εξάπλωσή τους διεισδύοντας στην ελληνική επιχειρηματικότητα στη θάλασσα. Εξετάζει πως οι Έλληνες διαμόρφωσαν διεθνείς εμπορικές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις, καθιερώνοντας την αρχιτεκτονική της παγκόσμιας ναυτιλιακής επιχείρησης με καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές.

Διδάσκουσα: Τζελίνα Χαρλαύτη, ΙΜΣ/ΙΤΕ – Παν/μιο Κρήτης
Έναρξη: 27 Απριλίου 2020