«Γονατίζει» το ίντερνετ στην Ισπανία. Περιορισμοί για Youtube, Netflix, Facebook στη Γαλλία

Το διαδίκτυο «γονατίζει» σε Ισπανία και Γαλλία λόγω κορονοϊού. Προβλήματα για τις πλατφόρμες Youtube, Netflix, Facebook. Συστάσεις από τις εταιρείες.

 

«Γονατίζει» το ίντερνετ στην Ισπανία. Περιορισμοί για Youtube, Netflix, Facebook στη Γαλλία

Όλες οι μεγάλες ισπανικές εταιρίες τηλεπικοινωνίες συμφώνησαν σε μια κοινή δήλωση προς τους πελάτες τους ζητώντας δίκαιη και εύλογη χρήση του Διαδικτύου κατά τη διάρκεια της κρίσης κορονοϊού.

Πολλές εταιρείες ζητούν τώρα από τους εργαζόμενους να εργάζονται από το σπίτι, και σε μερικές χώρες, η κυβέρνηση επιβάλλει αυτή την πολιτική.

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών ζητούν από τους πελάτες να κάνουν οικονομία στις υπηρεσίες συνδεσιμότητας και τα προϊόντα τους. Τα δίκτυα είναι ήδη φορτωμένα και η κατάσταση θα χειροτερεύσει καθώς περισσότεροι άνθρωποι παραμένουν στα σπίτια τους.

Στην Ιταλία, η WhatsApp έχει δηλώσει ότι ο αριθμός των μηνυμάτων και των κλήσεων αυξάνεται κατά 20% από έτος σε έτος, ενώ η Microsoft δήλωσε ότι έχει σημειώσει αύξηση κατά 100% στη χρήση των Ομάδων Εφαρμογών Επιχειρησιακής Παραγωγής.

Ο CEO της Telecom Italia, Luigi Gubitosi, δήλωσε ότι έχει αυξηθεί κατά 70% η κίνηση στο διαδίκτυο μέσω του σταθερού δικτύου, εν μέρει χάρη στις εφαρμογές video streaming και τυχερών παιχνιδιών όπως το Fortnite και το Call of Duty.

Ως προληπτικό μέτρο, οι ισπανικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών έδωσα στους πελάτες τους τις εξής οδηγίες:

-Μεταφορτώστε μόνο τα έγγραφα που χρειάζονται αμέσως - άλλα έγγραφα μπορούν να μεταφορτωθούν κατά τις ώρες εκτός αιχμής

-Στέλνετε link αντί να επισυνάπτετε βαριά έγγραφα σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

-Χρησιμοποιήστε τη σταθερή τηλεφωνία όπου είναι δυνατόν, όχι κινητά

-Αποκτήστε τις εφαρμογές αναψυχής, παιχνίδια ή streaming βίντεο σε ώρες εκτός αιχμής

Οι εταιρείες προσπαθούν να αυξήσουν την παραγωγική τους ικανότητα, θέτοντας περισσότερο εξοπλισμό σε λειτουργία και αυξάνοντας την ικανότητα του υπάρχοντος εξοπλισμού, αλλά τα έργα αυτά είναι χρονοβόρα. Μπορεί να χρειαστούν μέρες ή εβδομάδες για να αυξηθεί η χωρητικότητα σε όλο το δίκτυο.

Γαλλία: Περιορισμοί για YouTube, Netflix και Facebook

Στη Γαλλία οι τηλεπικοινωνιακοί φορείς θα ασκήσουν μεγαλύτερη πειθαρχία ως το που θα κατανείμουν το εύρος ζώνης του Διαδικτύου, καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των ατόμων που εργάζονται από το σπίτι.

Η κίνηση θα μπορούσε να επηρεάσει την πρόσβαση σε πλατφόρμες ροής βίντεο όπως το Netflix και το YouTube, καθώς και το Facebook, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο.

«Εισερχόμαστε σε μια εποχή συλλογικής κοινωνικής πειθαρχίας, η οποία πρέπει να συνοδεύεται από ψηφιακή πειθαρχία εκ μέρους των τηλεπικοινωνιακών φορέων» δήλωσε στο Reuters τηλεφωνικά ο Arthur Dreyfuss, επικεφαλής του γαλλικού λόμπι τηλεπικοινωνιών FFT.

Σε ένα μέσο βράδυ, το YouTube, το Netflix και το Facebook λαμβάνουν κατά μέσο όρο περίπου το 80% του συνολικού εύρους ζώνης του Διαδικτύου που παρέχουν οι τέσσερις τηλεπικοινωνιακοί φορείς της Γαλλίας, η SFR Altice της Ευρώπης, η Bouygues Telecoms και η Iliad.

Η Γαλλία έκλεισε τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τις εγκαταστάσεις διασκέδασης συμβουλεύοντας τα 67 εκατομμύρια άτομα του πληθυσμού να μένουν στο σπίτι για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ταχείας επιτάχυνσης του κορονοϊού στη χώρα.