Πέντε μυστικά για χαρούμενες γιορτές

Μικρά μυστικά και συμβουλές για να περάσετε ξέγνοιαστες χαρούμενες γιορτές!

Πέντε μυστικά για χαρούμενες γιορτές

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου με τις διακοπές ,τα πάρτι, τα οικογενειακά τραπέζια, με τόσες ευκαιρίες να χαρούμε το εδέσματα που αγαπάμε και που πρέπει να αποφασίσουμε πόσο και τι να καταναλώσουμε και τι να επιλέξουμε;

1. Εμπιστευτείτε τη σοφία του σώματος σας. Συντονιστείτε με τις ενδείξεις πείνας και κορεσμού πριν, κατά την διάρκεια και μετά το γεύμα. Το να έχετε γεμάτο ή άδειο στομάχι πριν καθίσετε στο τραπέζι όπως συμβουλεύουν αρκετοί, το μόνο που θα έχει ως αποτέλεσμα είναι η αίσθηση δυσφορίας .

2. Φροντίστε τον εαυτό σας με απολαύσεις εκτός του φαγητού. Χαλαρώστε με ένα ζεστό μπάνιο, επιλέξτε όμορφα ρούχα που τονώνουν την αυτοπεποίθηση και την άνεση σας.

3. Φάτε και πιείτε ότι αγαπάτε. Μην συμβιβαστείτε με τίποτα λιγότερο από το ΥΠΕΡΟΧΟ. Οι πρώτες μπουκιές είναι για τη γεύση ,οι επόμενες για την ενέργεια, μετά από μερικές μπουκιές η γεύση χάνει την ένταση της και απλά μασάμε την ανάμνηση της.

4. Ερωτευτείτε αυτό που τρώτε. Ευχαριστηθείτε μια μικρή μπουκιά, εκτιμήστε τη γεύση, τις μυρωδιές, τα χρώματα και τις υφές.

5. Αγαπήστε τον εαυτό σας. Επιλέξτε δραστηριότητες που έχουν νόημα για εσάς και προγραμματίστε έτσι το χρόνο ώστε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις διακοπές.
Και τελευταίο και πιο σημαντικό: σταματήστε να διαβάζετε άρθρα για το «πώς να μην πάρετε βάρος τα Χριστούγεννα» και αφιερώστε το χρόνο αυτό σε εσάς

Η μαγειρική είναι δημιουργία και το φαγητό απόλαυση. Η απόλαυση αποτελείται από το βίωμα και τη συμμετοχή της κάθε αίσθησης: όσφρηση, όραση, γεύση και ακοή. Τα μελομακάρονα της γιαγιάς, το αρνάκι με τις ξεροψημένες πατάτες στο φούρνο, η παραδοσιακή βασιλόπιτα του ζαχαροπλαστείου της γειτονιάς.

Τα εδέσματα των εορτών κουβαλούν αναμνήσεις, χαϊδεύουν το θυμικό και η μνήμη κατακλύζεται από πρόσωπα, χαμόγελα γύρω από οικογενειακά τραπέζια με αναμμένα κηροπήγια και ένα σουσαμένιο χριστόψωμο με ολόκληρο καρύδι στη μέση του τραπεζιού.

Οι γιορτές είναι γεύσεις, εικόνες, μυρωδιές και μπόλικη αγάπη. Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη περιορισμούς και μικροενοχές, άλλωστε σημασία δεν έχει πόσο θα φάμε αλλά με ποιους.

Νιώστε αυτό που έχουν οι γιορτές για εσάς!

Καλά Χριστούγεννα