Mε ένα e-pass θα ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα (pic)

Tο υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία μe το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης  έχουν ήδη αποσπάσει την συμφωνία των εταιρειών εκμετάλλευσης των εθνικών οδικών αρτηριών για την συνεργασία τους και την χρήση ενός ενιαίου e-pass

Mε ένα e-pass θα ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα (pic)

Στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ1 εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Μεταξύ άλλων θεμάτων της επικαιρότητας ο Υπουργός ρωτήθηκε και τοποθετήθηκε σχετικά με τις αλλαγές που θα φέρει η εφαρμογή της διαλειτουργικότητας στη διέλευση των διοδίων και σχετικά με την αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΕΚΟΜΕ).

«Η ιδέα εδώ σε ότι αφορά τα διόδια είναι η εξής απλή: πώς μπορούμε χρησιμοποιώντας το ίδιο e-pass να μπορούμε να πάμε σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας». Στη συνέχεια εξήγησε ότι μαζί με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή έχει γίνει ήδη μία πρώτη συζήτηση με τους παραχωρησιούχους. «Υπάρχει λύση, μέσα σε λίγους μήνες ουσιαστικά τα διόδια θα διαλειτουργούν: θα μπορείς με το ίδιο μηχάνημα να πας σε όλη τη χώρα».

Αυτό ουσιαστικά θα προωθήσει η κυβέρνηση και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς είναι η διαλειτουργικότητα του υφιστάμενου συστήματος e-pass. Με λίγα λόγια με έναν ηλεκτρονικό πομποδέκτη θα μπορούν οι οδηγοί να κινούνται στο σύνολο των αυτοκινητόδρομων της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Εγνατίας.

Έχει ήδη επέλθει συμφωνία με το σύνολο των παραχωρησιούχων -πράγμα που μέχρι σήμερα δεν είχε επιτευχθεί- και έχει βρεθεί λύση για τον διαμοιρασμό των εσόδων σε συνεργασία με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

ΠΗΓΗΑ dikaiologitika.gr