Καλοκαίρι 2019: Τέσσερις προορισμοί για οικογένειες (pics)

Τo fosonline.gr σας προτείνει τέσσερις καλοκαιρινούς προορισμούς ιδανικους για οικογένειες με παιδιά.

Καλοκαίρι 2019: Τέσσερις  προορισμοί για οικογένειες (pics)

Το καλοκαίρι έφτασε και η περίοδος των αδειών φτάνουν με τα καλύτερα νησιά της Ελλάδας για οικογενειακές διακοπές. Νησιά όπου μπορείτε να βρείτε καλή πρόσβαση, πλήθος δραστηριοτήτων για παιδιά, όμορφες παραλίες με καθαρά και ρηχά νερά.

1) Κρήτη

Η Κρήτη είναι ένα νησί με έντονο το πολιτιστικό και τοπικό στοιχείο. Έιναι ένας τόπος γεμάτος ιστορία με όμορφα μέρη και γεμάτο από ωραίες παραλίες. Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα για να γνωρίσεις, πολλές παραλίες για να επισκεφτείς και πολλά χωριουδάκια για να νιώσεις την κρητική φιλοξενία που φτάνει στο μεδούλι σου. Η Κρήτη είναι ένα από τα ιδανικότερα νησιά για να περάσεις τις οικογενειακές σου διακοπές.

2) Κέρκυρα

Το νησί των Φαιάκων παραμένει πάντα ένας κλασικός προορισμός για όλες τις οικογένειες που θέλουν να απολαύσουν τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου πελάγους. Στα αξιοθέατα της περιοχής ανήκει το Αχίλλειο, το παλάτι της αυτοκράτειρας Ελισάβετ (Σίσσυ) της Αυστρίας, με το διάσημο γλυπτό «Αχιλλέας Θνήσκων» και άλλα υπέροχα έργα τέχνης, όπως τοιχογραφίες και πίνακες. Η περιοχή του Πέλεκα φημίζεται για τη θέα του ηλιοβασιλέματος που προσφέρει, ενώ στην Παλιοκαστρίτσα βρίσκεται το βυζαντινό φρούριο Αγγελόκαστρο. Η Κέρκυρα είναι ένα προορισμός που πρέπει σίγουρα να το επισκεφτείς.

3) Ρόδος

Είναι το μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου το μέγεθός της δημιουργεί ακόμη και στον πιο φανατικό επισκέπτη της αμφιβολίες σχετικά με το πόσο καλά την γνωρίζει. Από την Κοιλάδα με τις Πεταλούδες ως τις βόλτες με τα γαϊδουράκια στη Λίνδο, και από τις μεγάλες αμμουδιές της Τσαμπίκας και της Καλλιθέας ως τα βραχάκια του Αγίου Παύλου.

4) Χαλκιδική

Η Χαλκιδική είναι από τις καλύτερες επιλογές για μια οικογένεια να κάνει εκεί τις διακοπές της. Σύμφωνα βέβαια και με την Telegraph η Χαλκιδική είναι must προορισμός για οικογένειες. Εκτός από την ξέφρενη ζωή, υπάρχει και η άλλη μεριά η οποία είναι πιο ήρεμη και πιο συμβατή για τους οικογενειάρχες. Οι παραλίες της Χαλκιδικής είναι τόσες όσες και οι επιλογές: άπειρες. Μην μετράτε, απλώς πάρτε χάρτη και σημειώστε: Καβουρότρυπες, Μικρό και Μεγάλο Καρύδι, Καλόγρια, Κρυοπηγή, Άγιος Μάμμας, Σάνη... Κάντε βουτιά στην ανείπωτη ομορφιά τους.