Στο Πλζεν με τον Ολυμπιακό: Πτήσεις, εισιτήρια, ξενοδοχεία

Ένας χρήσιμος οδηγός για όποιον θέλει να ταξιδέψει μόνος του στο Πλζεν για να παρακολουθήσει τον αγώνα του Ολυμπιακού (23 ή 24/7).

Στο Πλζεν με τον Ολυμπιακό: Πτήσεις, εισιτήρια, ξενοδοχεία

Το Πλζεν (ή Πίλζεν) απέχει 84 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Πράγας. Καθώς δεν έχει δικό του αεροδρόμιο ο επισκέπτης εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο της Πράγας. Υπάρχει τακτική συγκοινωνία στη γραμμή Πράγα-Πλζεν με πολύ φτηνό εισιτήριο (2 ευρώ).

Το ταξίδι από την πρωτεύουσα στο Πλζεν διαρκεί περίπου 90 λεπτά. Υπάρχει αφετηρία στο αεροδρόμιο Βάκλαβ Χάβελ αλλά και στον σιδηροδρομικό σταθμό της Πράγας. Το τελευταίο δρομολόγιο για Πλζεν είναι στις 23:55.

Η Ελλάδα συνδέεται με την Πράγα από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Από την Αθήνα αναχωρούν απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines 3 φορές την εβδομάδα (Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο).

Απ’ ευθείας πτήσεις από Ελλάδα προς Πράγα προσφέρουν οι εξής αεροπορικές εταιρείες: Aegean Airlines, Smart Wings και Czech Airlines.

Επίσης αναχωρούν καθημερινά δρομολόγια με ενδιάμεσους σταθμούς προς Πράγα μέσω των αεροπορικών εταιρειών Swiss Air, Lufthansa, Austrian Airlines, Turkish Airlines, Iberia, Alitalia, Brussels Airlines, LOT Airlines και Aerosvit Airlines.

Από την Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια προς Πράγα με ανταπόκριση μέσω των αεροπορικών Swiss Air, Lufthansa, Austrian Airlines, Air France, KLM, Aegean Airlines και Alitalia.

Κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου πραγματοποιούνται απ’ ευθείας δρομολόγια προς Πράγα και από άλλα αεροδρόμια της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα από Αργοστόλι, Ζάκυνθο και Σάμο.

Οι τιμές των εισιτηρίων για απευθείας πτήσεις κυμαίνονται από 200 έως 260 ευρώ... Φυσικά υπάρχουν και οι ευκαιρίες...

Ξενοδοχεία στο Πλζεν διαθέτουν δωμάτια σε διάφορες τιμές: Από 40 ευρώ έως 120 ευρώ...