Κοντινοί και low budget προορισμοί για Πρωτομαγιά

Κοντινοί και οικονομικοί προορισμοί, για να πλέξετε το μαγιάτικο στεφάνι εκτός Αθήνας. 

Κοντινοί και low budget προορισμοί για Πρωτομαγιά

Δεν προλαβαίνει να τελειώσει το Πάσχα και αμέσως έχουμε ακόμα μια αφορμή για mini διακοπές. Πάρτε λοιπόν μια μέρα άδεια για να κάνετε ένα τετραήμερο με αφορμή την Πρωτομαγιά. Εμείς προτείνουμε κάποιους κοντινούς και οικονομικούς προορισμούς και εσείς βάλτε τη διάθεσή σας για να πλέξετε το μαγιάτικο στεφάνι εκτός Αθήνας

Τζιά

Κοσμοπολίτικος και πολύ γνωστός προορισμός Σαββατοκύριακου Ιδανικό μέρος για να κάνετε το φετινό πρώτο σας μπάνιο την Πρωτομαγιά (αν ο καιρός βοηθήσει). Μια καλή επιλογή είναι η παραλία στο Γιαλισκάρι, ενώ για καλό φαγητό και ούζο προτείνουμε Βουρκάρι!

Η Τζια ή αλλιώς Κέα συνδέεται με την Αθήνα μέσω του λιμανιού του Λαυρίου. Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου θα υπάρχουν 1-3 καθημερινά δρομολόγια πλοίων για να εξυπηρετήσουν τους εκδρομείς.

Αγκίστρι

Το διαμάντι του Σαρωνικού σε μόλις 55 λεπτά από την Αθήνα. Πράσινα τοπία και γαλάζια νερά, ότι πρέπει για την ηρεμία που χρειάζεστε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας Το αγκίστρι είναι τόσο κοντά που αρκεί και για μια μονοήμερη απόδραση.

Το Αγκίστρι ανήκει στην ακτοπλοϊκή γραμμή της Αίγινας και κατά τη διάρκεια του τετραημέρου θα το εξυπηρετούν πολύ συχνά δρομολόγια ταχύπλοων και συμβατικών πλοίων. Κρατήστε στο μυαλό σας ότι το Αγκίστρι έχει δύο λιμάνια, το Αγκίστρι που πιάνουν τα καράβια της Hellenic Seaways και της Saronic Ferries και τους Μύλους που πιάνουν τα δελφίνια της Aegean Flying Dolphins.

Κύθνος

Η Κύθνος βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα και είναι ιδανικός προορισμός για Σαββατοκύριακο ή τριήμερο σε χαμηλούς τόνους. Από το Λαύριο σε περίπου 2 ώρες θα βρίσκεστε εκεί αλλά και από τον Πειραιά η απόσταση είναι μόλις 3 ώρες! Η γραφική κυκλαδίτικη χώρα της Κύθνου θα φιλοξενήσει τις βόλτες σας. Αν είστε τυχεροί και ο καιρός είναι καλός μπορείτε να απολαύσετε τα πρώτα σας μπάνια στην πασίγνωστη παραλία κολώνα.

Πόρος

Σε 2 ώρες και 15 λεπτά μπορείτε να βρίσκεστε στον Πόρο για να περάσετε ένα κοσμοπολίτικο τριήμερο Πρωτομαγιάς. Τα ασβεστωμένα σπίτια, τα γραφικά σοκάκια με τις βουκαμβίλιες και ο ανοιξιάτικος αέρας είναι η καλύτερη συνταγή για να πιάσετε τον Μάη.

Ο Πόρος είναι στην ίδια ακτοπλοϊκή γραμμή με την Ύδρα και τις Σπέτσες. Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου της Πρωτομαγιάς θα υπάρχουν τέσσερα πλοία καθημερινά. Η γραμμή εκτελείται είτε από ταχύπλοα δελφίνια και από ταχύπλοα καταμαράν, καθώς και από το συμβατικό πλοίο Φοίβος της Saronic Ferries (το οποίο μεταφέρει και αυτοκίνητα/μηχανές). Η τυπική διάρκεια του ταξιδιού είναι γύρω στη 1 ώρα για Πόρο με τα ταχύπλοα ενώ το συμβατικό πλοίο κάνει φύρω στις 3 ώρες.

Άνδρος

Η πρασινάδα του νησιού ειδικά την άνοιξη έχει να προσφέρει πολλές βόλτες και περιπάτους στους ταξιδιώτες. Η αρχοντική χώρα που δεν μοιάζει ιδιαίτερα με κυκλαδίτικη, κάνει την άνδρο να ξεχωρίζει. Το νησί της Άνδρου προσφέρει πολλές επιλογές για ένα πλούσιο τριήμερο: περπάτημα, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, καλό φαγητό.