Ψαρομανία, για τους λάτρεις των θαλασσινών

Tην περίοδο της Σαρακοστής, αναζητούμε εστιατόρια χωρίς κρέας και οι ψαροταβέρνες είναι στις δόξες τους, με πολλές προτάσεις και γεύσεις που αξίζουν όλο το χρόνο, με δική μας προτίμηση την "Ψαρομανία"

Ψαρομανία, για τους λάτρεις των θαλασσινών

«Είμαστε η Ψαρομανία, κοντά σας από το 2006, στην Κοκκινιά Αμαρουσίου. Μια οικογενειακή επιχείρηση. Μετράμε σχεδόν 3 δεκαετίες στον χώρο των ψαριών με δικά μας ιχθυοπωλεία στην Αθήνα» μας συστήνεται η «Ψαρομανία», που βασίζεται στο μεράκι του Δημήτρη και του Ηλία, που σε υποδέχονται και σε εξυπηρετούν πάντα με χαμόγελο.

Είναι από τις λίγες ψαροταβέρνες που μπορείς να βρεις όστρακα, κυδώνια, μύδια, πετροσωλήνες, στρείδια, φούσκες αλλά και φρέσκο ψάρι. Καλή εξυπηρέτηση, δύσκολη στην αναζήτηση, μη τρομάζετε από τα δαιδαλώδη στενά. Ανεβαίνοντας την Κηφισιάς μετά τα φανάρια του ΟΤΕ στρίβετε δεξιά, βρίσκετε τη Μαραθωνοδρόμων και πέφτετε στη Δάφνης.

Μια βιτρίνα με πολλά καλούδια, σας φέρνει σε δυσάρεστη θέση γιατί θέλετε να τα παραγγείλετε όλα, αλλά δεν τα χωράει το στομάχι σας στο απολαυστικό δίωρο που σας περιμένει, με τσίπουρο, κρασί ή μπύρα, αλλά και ούζο από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Αγαπημένα μας η λακέρδα του μάστορα Ηλία, ο ταραμάς , το καπνιστό χέλι, το κριθαρώτο γαρίδας, αχινός, όλα τα όστρακα αλλά και τα φρέσκα ψάρια για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια.

Το ευχάριστο της ιστορίας είναι το φινάλε, αφού οι τιμές δεν συνάδουν με την ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού, αλλά και τα κεράσματα στο τέλος της βραδιάς ή του μεσημεριού. Οι μάγειρες εξάλλου είναι ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις, τολμούν σε όλες τις γεύσεις, ακόμη και εκτός μενού.

Στη λίστα και δυο κρεατικά, αν κάποιος από την παρέα έχει θέμα με τα ψάρια, προς ευχαρίστηση όλων ημών που αγαπάμε τα θαλασσινά και δεν θα έφταναν αν τα προτιμούσαν οι πάντες.

Υπάρχει και η επιλογή του φαγητού μετά αθλητικών θεαμάτων, αφού δυο τηλεοράσεις είναι πάντα ανοιχτές και προβάλουν τους αγώνες(με κλειστή φωνή), αλλά μη τρομάζετε. Όσοι θέλουν να απολαύσουν απλά το φαγητό τους, υπάρχει και χώρος χωρίς τηλεθέαση.

Δάφνης 57

Μαρούσι 151 25 Ελλάδα

Τηλ: 30 21 0806 6519