Απέναντι στην κακή χοληστερόλη

Oι τροφές που βοηθούν στη μείωση της LDL( κακής) χοληστερόλης...

Απέναντι στην κακή χοληστερόλη

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή, ισχυρά αντιοξειδωτικά που αποδεδειγμένα μειώνουν τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης στο αίμα.

Το αβοκάντο περιέχει ολεϊκό οξύ, ένα λιπαρό οξύ που βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερόλης στο αίμα. Εμπλουτίστε τις σαλάτες και τα σάντουιτς με φέτες αβοκάντο.

Το κόκκινο κρασί περιέχει την γνωστή ρεσβερατρόλη, μια ουσία που προλαμβάνει την φθορά των αιμοφόρων αγγείων μειώνοντας τον κίνδυνο δημιουργίας θρόμβων.

Και το μαύρο και το πράσινο τσάι περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης. Το πράσινο τσάι ως λιγότερο επεξεργασμένο είναι πιο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά .

Τα ψάρια όπως ο σολομός, η τσιπούρα, οι σαρδέλες και ο τόνος είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία μειώνουν τα τριγλυκερίδια στο αίμα .Βάλτε στόχο να καταναλώνετε 230 γρ. την εβδομάδα ψητό ή βραστό ψάρι.

Όσπρια. Φασόλια, φακές, ρεβίθια, μαυρομάτικα , όλα πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες που δεσμεύουν την χοληστερόλη και την αποβάλλουν από τον οργανισμό. Οι μελέτες απέδειξαν ότι η κατανάλωση 110 γρ ημερησίως μειώνει τα επίπεδα της LDL κατά 5%.

Προσθέστε τα στις σαλάτες ή φτιάξτε σαλάτες με βάση φακές ή ρεβίθια, αναμίξτε τα με λαχανικά, μια νόστιμη βινεγκρέτ με βάση το λεμόνι, λίγο σκουμπρί και έχετε ένα πλήρες πιάτο που εκτός από τη γεύση θα μειώσει και την κακή χοληστερόλη.

Σκέψου αλλιώς! Σκέψου εσένα