Απλές συμβουλές για να μοσχομυρίζετε!

Πώς να φροντίσετε την ευοσμία του σώματος σας

Απλές συμβουλές για να μοσχομυρίζετε!



Αποφεύγετε την κακοσμία του σώματος όταν φροντίζετε σχολαστικά την προσωπική σας υγιεινή. Τακτικά ντους και σχολαστικό πλύσιμο σε ευαίσθητες περιοχές όπως η βουβωνική χώρα και οι μασχάλες πρέπει να είναι στην καθημερινή σας ατζέντα. Με κάποιο αντιβακτηριακό σαπούνι εξουδετερώνετε τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία. Μπουρνούζια και πετσέτες πρέπει επίσης να πλένονται τακτικά.

Σε υψηλές θερμοκρασίες και σε συνθήκες έντονης εφίδρωσης καλό είναι να φοράτε φαρδιά ρούχα από φυσικά υφάσματα, όπως βαμβάκι ή λινό. Αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα όπως ο πολυεστέρας, τα οποία εγκλωβίζουν τον ιδρώτα και τα βακτήρια και προκαλούν δυσοσμία.
Μην παραλείπετε τα αποσμητικά, επιλέξτε φυσικές λύσεις που δεν καλύπτουν απλά την οσμή του σώματος, αλλά προσφέρουν μια αίσθηση φρεσκάδας.
Η κατανάλωση άφθονου νερού μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή των τοξινών και στη μείωση της κακοσμίας του σώματος. Οι γιατροί μιλούν για οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα.
Εάν διαπιστώσετε ότι ορισμένα τρόφιμα συμβάλλουν στην ανεπιθύμητη δυσοσμία καλό θα είναι να τα αποφεύγετε. Κάτι τέτοιο μπορεί πιθανόν να δημιουργηθεί από την κατανάλωση σκόρδου ή κρεμμυδιού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η οσμή του σώματος επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες, όπως η γενετική προδιάθεση και ορισμένες ιατρικές παθήσεις. Αν η κακοσμία σας λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις καλό θα είναι να ζητήσετε την συμβουλή κάποιου ειδικού για να αποκλείσετε υποκείμενα ιατρικά νοσήματα.