Τάρτα με μπρόκολο, μανιτάρια και γκούντα

Μια εύκολη χορτοφαγική τάρτα, νόστιμη και ανοιξιάτικη που προσαρμόζεται σε όποια υλικά υπάρχουν διαθέσιμα. Συνοδεύστε ένα μεγάλο κομμάτι με μια πράσινη σαλάτα για να έχετε ένα πλήρες γεύμα.

Τάρτα με μπρόκολο, μανιτάρια και γκούντα

Υλικά

1 βασική ζύμη για πίτα

2 φλιτζάνια μεγάλους κύβους μπρόκολου και τρυφερά κοτσάνια

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια μανιτάρια πορτομπέλο σε μεγάλα ζάρια

1/2 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι τριμμένο νεαρό τυρί γκούντα

Οδηγίες

Αλευρώστε ελαφρά μια επιφάνεια εργασίας και ανοίξτε τη ζύμη πίτας δίνοντας στρογγυλό σχήμα 30cm και πάχος 0,5cm. Στρώστε τη ζύμη σε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών όπου έχετε τοποθετήσει λαδόκολλα. Γεμίστε με βάρη πίτας ή φασόλια. Ψήστε τη μέχρι να ροδίσει, περίπου 20 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει, τουλάχιστον 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε μια μέτρια κατσαρόλα με πολύ αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, προσθέστε το μπρόκολο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 2 λεπτά. Στραγγίστε και αφήστε να κρυώσουν σε μεγάλη πιατέλα.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν γυαλίσει, προσθέστε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώστε με το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ροδίσουν οι άκρες των μανιταριών για περίπου 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσουν ελαφρά, περίπου 10 λεπτά.

Χτυπήστε τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενσωματωθούν και να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το μπρόκολο, το μείγμα μανιταριών και το τυρί.

Ρίξτε τη γέμιση στη ζύμη και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει, περίπου 45 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει τουλάχιστον 20 λεπτά πριν σερβίρετε.