Υποκατάστατα αυγών για συνταγές όλων των ειδών

Με το κατάλληλο υποκατάστατο κανείς δεν στερείται τις αγαπημένες του συνταγές.

Υποκατάστατα αυγών για συνταγές όλων των ειδών

Για πολλούς ανθρώπους, τα αυγά είναι βασική τροφή. Είναι εξαιρετικά ευέλικτα και φέρνουν διαφορετικά οφέλη σε διαφορετικές συνταγές. Ωστόσο, δεν μπορούν όλοι να καταναλώσουν αυγά. Ένα άτομο μπορεί να είναι αλλεργικό ή να αποφεύγει τα ζωικά προϊόντα για ηθικούς ή θρησκευτικούς λόγους. Το καλύτερο υποκατάστατο αυγού εξαρτάται από το ρόλο του στην αρχική συνταγή, για παράδειγμα αν χρειάζεται για το δέσιμο των μιγμάτων ή ως διογκωτικό ή για τη βελτίωση της υφής ή απλά για την ενίσχυση της γεύσης. Αυτό το άρθρο απαριθμεί τα πιο δημοφιλή υποκατάστατα αυγού για συνταγές χωρίς ενοχές και άλλα:

  1. Πολτοποιημένη μπανάνα: Η πολτοποιημένη μπανάνα μπορεί να λειτουργήσει ως συνδετικός παράγοντας σε συνταγές για τηγανίτες. Μισή ώριμη μπανάνα αντικαθιστά ένα αυγό.
  2. Πουρές φρούτων: Ο πουρές φρούτων θα βοηθήσει το δέσιμο μιας συνταγής με παρόμοιο τρόπο. 1/4 φλιτζάνι θα αντικαταστήσει 1 αυγό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση φρούτων για την αντικατάσταση των αυγών μπορεί να αλλάξει τη γεύση μιας συνταγής ή ενός πιάτου.
  3. Αβοκάντο: 1/4 φλιτζάνι πολτοποιημένο αβοκάντο ανά αυγό μπορεί να λειτουργήσει ως συνδετικός παράγοντας σε μια συνταγή. Μπορεί επίσης να προσθέσει υγρασία και πληθωρική γεύση.
  4. Λιναρόσποροι: Χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο αυγού για δέσιμο και βελτίωση της υφής. Λειτουργούν καλύτερα σε συνταγές όπως μάφιν με πίτουρο και μπισκότα βρώμης. Σε 3 κουταλιές της σούπας νερό διαλύστε 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο, αφήστε το μείγμα για περίπου 20 λεπτά. Θα αλλάξει υφή και θα μοιάζει λίγο με ασπράδια αυγού. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της αντικατάστασης είναι ότι οι λιναρόσποροι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Έχουν επίσης παρόμοιο προφίλ λίπους και πρωτεΐνης με τα αυγά. Στα μειονεκτήματα η ελαφρώς κοκκώδη ή ξηρή γεύση στο τελικό προϊόν.
  5. Σπόροι Chia: Δρουν με τον ίδιο τρόπο όπως οι λιναρόσποροι. Μπορούν να βοηθήσουν στο δέσιμο των συστατικών και χρησιμοποιούνται καλύτερα σε συνταγές ψωμιού και μπισκότων. Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένους σπόρους chia με 3 κουταλιές της σούπας νερό και μετά αφήστε το για περίπου 20 λεπτά. Θα γίνει πηχτό και θα μοιάζει με ασπράδι. Το μείγμα θα έχει πιο σκούρο χρώμα από τα αυγά και αυτό μπορεί να κάνει και το τελικό προϊόν πιο σκούρο.
  6. Αλεύρι από ρεβίθια: Φτιάξτε ομελέτες και τηγανίτες χωρίς αυγά χρησιμοποιώντας 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι ρεβιθιού ανακατεμένο με ίση ποσότητα νερού αντί για ένα αυγό.