Συνταγή της εβδομάδας: Χοιρινές μπριζόλες με πράσινα φασόλια και βούτυρο βασιλικού

Ίσως από τα πιο δημοφιλή είδη κόκκινου κρέατος.

Συνταγή της εβδομάδας: Χοιρινές μπριζόλες με πράσινα φασόλια και βούτυρο βασιλικού

Η χοιρινή μπριζόλα είναι μια καλή πηγή σιδήρου, ψευδαργύρου, πρωτεΐνης και καλίου, ενώ η περιεκτικότητα σε λίπος ποικίλλει ανάλογα με το συγκεκριμένο μέρος του χοίρου από το οποίο προέρχεται. Για παράδειγμα, η χοιρινή μπριζόλα κόντρα φιλέτο είναι ένα από τα πιο αδύνατα κομμάτια και το φιλέτο το πιο άπαχο. Άλλα κομμάτια έχουν περισσότερο συνολικό λίπος από ένα κόντρα φιλέτο, αλλά μόνο μια μικρή ποσότητα παραπάνω κορεσμένου λίπους.

Υλικά:

1 ½ κιλό χοιρινές μπριζόλες (μερίδες των 170 γραμμαρίων)

1 ½ κιλό πράσινα φασόλια

4 φλιτζάνια ντοματίνια

3 ½ κουταλιές της σούπας βούτυρο

½ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό

Διαδικασία:

Ζεσταίνουμε ένα βαρύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψεκάζουμε με μαγειρικό σπρέι ή περνάμε με πολύ λίγο ελαιόλαδο. Στεγνώνουμε τις χοιρινές μπριζόλες και τις αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε 3 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα φασολάκια με αλάτι και πιπέρι, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το δέρμα τους να σκάει. Μεταφέρουμε στο ίδιο πιάτο.

Τέλος, λιώνουμε το βούτυρο στο άδειο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε για να εμποτιστεί η μυρωδιά στο βούτυρο για 1 λεπτό.

Μοιράζουμε το χοιρινό, τα φασόλια και τις ντομάτες σε πιάτα. Περιχύνουμε με βούτυρο βασιλικού και απολαμβάνουμε με λίγο άγριο ρύζι ή ψητές πατάτες.