Επίμονο λίπος στην κοιλιά: τι φταίει;

Τρεις παράγοντες που σαμποτάρουν την προσπάθεια απώλειας λίπους.

Επίμονο λίπος στην κοιλιά: τι φταίει;

Ακόμα και με συστηματική γυμναστική και προσεκτική διατροφή η κοιλίτσα επιμένει. Γιατί;

Οι βασικοί λόγοι είναι:

Α) Καταναλώνετε λάθος τροφές: Οι αμυλούχοι υδατάνθρακες, το αλκοόλ και τα κακά λιπαρά υπάρχουν ακόμα στο διαιτολόγιο και αποθηκεύονται στο άνω μέρος του κορμού. Η λύση είναι τα πολλά λαχανικά, η άπαχη πρωτεΐνη και τα φρούτα. Επιλέξτε πιο υγιεινά λιπαρά όπως ψάρια, ξηρούς καρπούς και αβοκάντο. Ακόμη και μια μέτρια μείωση στους υδατάνθρακες (σιτηρά, ζυμαρικά, σάκχαρα) θα βοηθήσει.

Β) Αθλητικά και ενεργειακά ποτά: Τα αθλητικά ποτά μπορεί να έχουν πολλή ζάχαρη. Εάν πίνετε πάρα πολλά από αυτά, προετοιμάζεστε για αύξηση βάρους που μπορεί να καταλήξει σε λίπος γύρω από τη μέση. Ακόμα και χωρίς ζάχαρη τα ποτά εξαιτίας της υπερτονικότητας τους προκαλούν έντονο φούσκωμα. Αυτό σημαίνει ότι το νερό είναι η καλύτερη επιλογή.

Γ) Γενετική: Το γενεαλογικό δέντρο επηρεάζει τις πιθανότητές για παχυσαρκία. Έχει επίσης λόγο για την αποθήκευση λίπους. Ωστόσο, υπάρχει ελπίδα. Η επίτευξη της σωστής ισορροπίας μεταξύ των θερμίδων που προσλαμβάνονται και των θερμίδων που καταναλώνονται (μέσω της άσκησης) βοηθούν στη σταθεροποίηση του βάρους παρά τα γονίδια.