Υγιεινές επιλογές τροφών που δεν κοστίζουν

Η υψηλή ποιότητα της διατροφής δεν συνεπάγεται απαραίτητα υψηλό κόστος, ειδικά στις χώρες της Μεσογείου.

Υγιεινές επιλογές τροφών που δεν κοστίζουν

Αν το ζητούμενο είναι η υψηλή διατροφική αξία, τότε αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τροφές απλές αλλά πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Τέτοιες τροφές είναι:

Οι αγαπημένες φακές είναι μικρές, αλλά περιέχουν 9 γραμμάρια πρωτεΐνη περίπου ανά μερίδα (περίπου 100γρ). Έχουν επίσης χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, επομένως μπορούν να είναι ένα άκρως υγιεινό, λιγότερο ακριβό υποκατάστατο για το κρέας. Επιπλέον, είναι μια καλή πηγή φυλλικού οξέος, σιδήρου και καλίου και φυτικών ινών. Δοκιμάστε καφέ, πράσινες ή κόκκινες φακές ως συνοδευτικό, σε σαλάτα, σε μαγειρευτά ή πάνω από ρύζι.

Τα αυγά: Δεν υπάρχει πιο κοινή τροφή από το αυγό, με 6 γραμμάρια πρωτεΐνης το καθένα, είναι η τέλεια επιλογή αντί του κρέατος. Είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες D και A και χολίνη, απαραίτητα για τις έγκυες και τις θηλάζουσες γυναίκες.

Οι σαρδέλες είναι καλές πηγές πρωτεΐνης, ασβεστίου, βιταμίνης D και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (EPA και DHA), τα οποία βοηθούν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Δοκιμάστε αυτά τα μικρά ψαράκια σε ψωμί ολικής αλέσεως με μαρούλι και ντομάτα ή ψιλοκόψτε τα με χυμό λεμονιού και κρεμμύδια για να φτιάξετε ένα άλειμμα ψαριού.