Είναι πράγματι πιο υγιεινό το μαγείρεμα στο airfryer;

Το ζητούμενο πάντα είναι η ισορροπία. 

Είναι πράγματι πιο υγιεινό το μαγείρεμα στο airfryer;

Το μαγείρεμα σε φριτέζα θερμού αέρα χρειάζεται σημαντικά λιγότερα γραμμάρια λίπους, ενώ μειώνει σημαντικά τις θερμίδες. Ορισμένες συνταγές εξακολουθούν να απαιτούν λίγο λάδι, αλλά είναι λιγότερο σε σχέση με αυτό που απαιτείται στην κανονική εκδοχή.

Η λιπαρή ουσία που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας. Η επιλογή ενός προϊόντος χαμηλού σε ακόρεστα λιπαρά όπως το ελαιόλαδο, το έλαιο αβοκάντο, έλαιο από φιστίκι είναι ιδανική με πολλά οφέλη για την υγεία.

Το ψήσιμο των τροφίμων σε θερμό αέρα αντί του τηγανίσματος σε λάδι μπορεί επίσης να μειώσει τον σχηματισμό ακρυλαμιδίου, μιας ουσίας που έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη καρκίνου.

Εάν «υγιεινό» σημαίνει και «καλά ισορροπημένο», τότε χρειάζεται προσοχή στο είδος του φαγητού που θα μπει στο καλάθι του airfryer και σε αυτά που θα το πλαισιώσουν. Για παράδειγμα, επεξεργασμένα τρόφιμα, λιγότερο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως κοτομπουκιές και πατάτες θα συνδυαστούν ιδανικά με πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα όπως πολύχρωμα λαχανικά ωμά ή ψητά.