Μυστικά για καλύτερη ζωή

Το μυστικό της μακροζωίας κρύβεται στις συνήθειες.

Μυστικά για καλύτερη ζωή

Είναι ήδη γνωστό ότι η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι το κλειδί της μακροζωίας. Ωστόσο, χρειάζεται μια πιο προσεκτική ματιά στις συνήθειες που την εξασφαλίζουν, άλλωστε η διαφορά βρίσκεται τις λεπτομέρειες.

Με την ηλικία τα άκρα των χρωμοσωμάτωντου DNA γίνονται πιο κοντά, κάτι που αφήνει ευάλωτο τον οργανισμό στην ασθένεια. Ευτυχώς, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να ενισχύσουν ένα συγκεκριμένο ένζυμο που απομακρύνει αυτό τον κίνδυνο. Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι η διατροφή και η άσκηση μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία τους. Άρα, οι υγιεινές συνήθειες μπορεί να επιβραδύνουν τη γήρανση και σε κυτταρικό επίπεδο.

Η Μεσογειακή Διατροφή είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ελαιόλαδο και ψάρια. Η διατροφή μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τις πιθανότητές για το μεταβολικό σύνδρομο -ένα μείγμα παχυσαρκίας, υψηλού σακχάρου και αρτηριακής πίεσης-, καθώς και άλλα πράγματα που αυξάνουν δραματικά τις πιθανότητες καρδιακών παθήσεων και διαβήτη.

Οι άνθρωποι που ασκούνται ζουν περισσότερο κατά μέσο όρο από εκείνους που δεν το κάνουν. Η τακτική σωματική δραστηριότητα μειώνει τις πιθανότητέςγια καρδιακή νόσο, εγκεφαλικό, διαβήτη, ορισμένες μορφές καρκίνου και κατάθλιψη. Μπορεί ακόμη και να βοηθήσει την καλή διανοητική κατάσταση μέχρι τα βαθιά γεράματα. Οι δεκάλεπτες προπονήσεις είναι καλές, αρκεί να αθροίζουν περίπου 2,5 ώρες άσκησης την εβδομάδα.

Μια τελευταία αλλαγή που προτείνεται είναι η πράξη της συγχώρεσης. Η εγκατάλειψη της μνησικακίας έχει εκπληκτικά οφέλη για τη σωματική υγεία. Ο χρόνιος θυμός συνδέεται με καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο, κακή υγεία των πνευμόνων και άλλα προβλήματα. Η συγχώρεση θα μειώσει το άγχος, θα μειώσει την αρτηριακή πίεση και θα σας βοηθήσει να αναπνεύσετε πιο εύκολα. Η ανταμοιβή θα αυξάνεται όσο μεγαλώνετε.